"Hattuşa Orkestrası" ODTÜ'de

İstanbul İtalyan Kültür Merkezi, ODTÜ, Devlet Tiyatroları, Opera ve Bale Çalışanları Vakfı'nın (TOBAV) ana ortaklıklarında hazırlanan ve Avrupa Birliği tarafından fonlanan ''KaleidoscopEurope'' projesi kapsamında gerçekleştirilen ''Hattuşa'' etkinliği kapsamında ''Hattuşa Orkestrası'' ilk konserini yarın ODTÜ'de verecek.

Yayınlanma: 25.09.2009 - 11:15
Abone Ol google-news

Ankara İtalyan Kültür Merkezi'nden yapılan açıklamaya göre etkinlik kapsamında Türk, İtalyan, Macar ve Portekizli müzisyenleri bir araya getiren ''Hattuşa Orkestrası'' yarın ODTÜ Kemal Kurdaş Salonu'nda, 28 Eylülde Çorum Devlet Tiyatrosu Sahnesi ve 2 Ekim'de Portekiz'de konser verecek.

Hititlerin pek bilinmeyen ''müzik uygarlığını'' ortaya çıkaracak konserlerde, sanatçılar, bu Anadolu uygarlığının yerel kıyafetleriyle sahneye çıkacak ve arkeolojik bulgulardan yola çıkılarak yeniden hayata döndürülen orijinaline çok yakın Hitit çalgılarını seyirciyle buluşturacak.

Yaklaşık 3700 yıl öncesine ait Hitit çalgıları, ''Dünya'ya seslerini Güneşin Bahçesinden'' konserleri ile duyuracak. Yüzyıllardır sessizliğe gömülen Hititlerin lir, arp, bağlama, kaval, çifte kaval, boru gibi üflemeli aleti, davul, darbuka ve çalparadan oluşan 11 çalgısının nağmeleri 3700 yıl sonra ilk kez bu konserle duyulacak.

Kültürler arasında anlayışı ve ortak paydaları geliştirmeyi, sürdürülebilir diyaloğu, Avrupa kültür çevreleri arasında güvenilir işbirliğini amaçlayan proje ''Yaratıcılığın renkleriyle kültür köprülerini kurmak'' sloganı ile yola çıkıyor.

''Hattuşa'' etkinliği kapsamında, Hititlerin dünya kültür yaşamına sunduğu değerleri konu alan atölye çalışmaları ile sergiler de açılacak.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler