"Milli Gurur Milli Forma"

Türkiye Futbol Federasyonu'nun, Spordan Sorumlu Devlet Bakanlığı'nın işbirliği ile gerçekleştireceği "Milli Gurur Milli Forma" sergisi 15 Eylül Pazartesi günü, Başbakan Sayın Recep Tayip Erdoğan'ın katılacağı törenle İstanbul'da açılacak.

Yayınlanma: 09.09.2008 - 11:19
Abone Ol google-news

Dolmabahçe Sanat Galerisi'ndeki açılış Başbakan'ın yanı sıra Devlet Bakanı Murat Başesgioğlu ve Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Mahmut Özgener'in katılımıyla saat 12.30'da başlayacak.

5 Temmuz günü hayatını kaybeden Futbol Federasyonu Başkanı Hasan Doğan'ın anısına düzenlenen sergide TFF'nin kurulduğu 1923 yılından günümüze kadar A Milli Takımımızın giydiği formalardan örnekler sergilenecek. 1923-2008 arasındaki 85 yılın 12 ayrı dönemde incelendiği sergide 24 formanın yanı sıra ay yıldızlıların o dönem içerisinde oynadığı önemli maçlardan özet görüntüler ile dönemin orijinal gazete ve fotoğrafları da yer alacak.

16-21 Eylül'de İstanbul'daki Dolmabahçe Sanat Galerisi'nde ücretsiz olarak gezilebilecek olan sergi 2009 yılının Mart ayına kadar toplam 30 ili dolaşacak. Sergi sırasıyla; İstanbul, Kocaeli, Ankara, Kastamonu, Karabük, Samsun, Trabzon, Artvin, Kars, Erzurum, Sivas, Malatya, Muş, Van, Siirt, Diyarbakır, Adıyaman, Gaziantep, Adana, Kayseri, Kırşehir, Konya, Antalya, Denizli, İzmir, Kütahya, Eskişehir, Bursa, Çanakkale ve Tekirdağ'da gezilebilecek.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon