Politika - din finansmanı

SHP Genel Sekreteri Uğur Cilasun Başbakan'la Aydın Doğan arasında yaşanan tartışmaya ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Cilasun, politika ve din ilişkisine dikkat çekti. Yaptığı yazılı açıklamada Cilasun, "Din sömürüsünden elde edilen kaynakaların siyasal amaçlar için nasıl kullanıldığı artık saklanamayacak." diye konuştu.

Yayınlanma: 09.09.2008 - 13:17
Abone Ol google-news

SHP Genel Sekreteri Uğur Cilasun “Deniz Feneri derinliğine araştırılmalıdır” dedi. Yazılı bir açıklama yapan SHP Genel Sekreteri Uğur Cilasun, Başbakanla Aydın Doğan arasında yaşanan tartışmayı değerlendirirken, “Ülkemizde son yıllarda damgasını vuran politika din ilişkisinin finansman ayağının ne şekilde çalıştığının basit ipuçlarını vermektedir. Bu olay din sömürüsünden elde edilen kaynakların siyasal amaçlar için nasıl kullanıldığının artık saklanamayacak boyutlara geldiğini göstermektedir” dedi.

Cilasun açıklamasında şunları söyledi: “Türkiye’de son yıllarda; parti kapatması ve siyasete gayr-ı meşru müdahaleler olarak su yüzüne çıkan, dinin siyasete alet edilmesinin yattığı düşünülürse, bu olayın açığa çıkmasının ülkenin ve rejimin geleceği açısından ne kadar önemli olduğu anlaşılır. Yapılması gereken, TC savcılarının derhal Alman yetkililerle işbirliği içerisinde, Deniz Feneri yağması ve Almanya’da vatandaşlardan toplanarak çeşitli dinci şirketlerin finansmanında kullanılan fonları da içine alan sürecin, bütün boyutlarını ve ilişkilerini de içeren kapsamlı bir soruşturmanın başlatılması, bu soruşturmanın sonucunda suçluluğu belirlenen herkesin, siyasi mevkiine bakılmaksızın yargı önüne çıkarılmasıdır. Siyaset alanının bu temizliğe ihtiyacı vardır”


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler