Suudi Prens Liverpool'a talip

Suudi Prens Faysal Bin Fahd Bin Abdullah, ünlü İngiliz futbol kulübü Liverpool'un yüzde 50 hissesini satın almak istiyor. Suudi Prens'in, bu satın alma için 350 milyon sterline (558 milyon dolar) kadar çıkabileceği bildirildi.

Yayınlanma: 28.09.2009 - 12:25
Abone Ol google-news

Suudi Arabistan gazetesi El Riyad'ın haberine göre, holding şirketi Fama ile F6 spor yatırımları şirketinin başkanı Suudi Prens Faysal Bin Fahd Bin Abdullah, ''245 milyon sterlinlik borçla uğraşan kulübün yüzde 50 hissesini satın almakla ilgileniyoruz. Üzerinde anlaşmanın yakın olduğu bu satın alma işleminin değeri 200 ile 350 milyon sterlin olabilecek'' dedi.

İngiltere Premier Ligi'nde cumartesi günü Hull'u 6-1 yenen ve üçüncü sırada bulunan Liverpool'dan konuyla ilgili bir açıklama yapılmadı.

Fama'dan bir sözcü haberle ilgili yorum yapmaktan kaçınarak, ''Prensin Liverpool'un Hull'a karşı oynadığı maçı izlediğini ve dün, Suudi Arabistan'da bir spor akademisi kurulması için Liverpool ile anlaşma imzaladığını biliyorum'' dedi.

F6'dan yapılan açıklamada da, Prens Faysal'ın, Liverpool'un Amerikalı iki ortağından biri olan George Gillett Jr. ile mutabakat zaptı imzaladığı, buna göre Suudi Arabistan'da ve Körfez bölgesinde spor akademileri kurulmasının planlandığı belirtildi.

Liverpool'un Amerikalı sahipleri Tom Hicks ve George Gillett'in, kulübü 2007 yılında 218,9 milyon sterline satın almalarından bu yana fırtınalı bir işbirliği bulunuyor. Hicks ve Gillett'ten hiçbiri hissesini diğerine satmak istemiyor.


Körfez'in Premier Lig sevdası

Prens Faysal'ın Liverpool ilgisi, Körfez sermayesinin, İngiltere'nin en başarılı futbol kulüplerinin top koşturduğu İngiltere Premier Ligi'ndeki kulüplere olan sevdasının son örneğini teşkil ediyor.

Geçen ay Birleşik Arap Emirlikleri'nden (BAE) yatırımcı Süleyman El Fehim, Portsmouth futbol kulübünü satın almayı tamamlamış, Abu Dabili Şeyh Mansur Bin Zayed El Nahyan da bir yıl önce Manchester City'yi satın almış ve Tayland Başbakanı Thaksin Shinawatra'nın kulüpteki kontrolüne son vermişti.

Şeyh Mansur, kulübü aldıktan sonra kadrosuna kattığı yeni oyuncular için 200 milyon dolardan fazla para harcamıştı.

Dubai'nin yöneticisi Şeyh Muhammed Bin Raşid El Maktum'un da Avrupa'da tanınmış bir kulübü satın almakla ilgilendiği söylentileri ortalıkla dolaşıyor.

Hicks ve Gillett'in, Ocak ayında kulübü borcu dahil 500 milyon sterline satmak için Körfez bölgesinden yatırımcılarla görüştüğü, ancak fiyat konusunda anlaşmazlık nedeniyle konuşmaların başarısız olduğu kaydedildi.

Ağustos ayında Prens Faysal yerel futbol kulübü Al-Hilal'ın internet sitesinde yaptığı açıklamada, F6'nın, birisi İngiltere'den olmak üzere Avrupa'dan iki futbol kulübünü satın almak için bir grup yatırımcıyla görüşmeler yürüttüğünü bildirmişti.

Forbes dergisine göre, geçen yıl Liverpool'un değeri borcu hariç 1 milyar doları buluyordu. Böylece Liverpool, Manchester United, Real Madrid ve Arsenal'dan sonra en değerli dördüncü futbol kulübü olma özelliği taşıyor.
 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler