Düşen uçağın pilotu gözaltında

Bişkek'te 24 Ağustosta düşen uçağın kaptan pilotu "güvenlik kurallarını ihlal ettiği" gerekçesiyle gözaltına alındı. Bişkek'ten İran'a gitmek üzere kalkıştan bir süre sonra düşen Boeing - 737 tipi uçakta bulunanlardan 25 kişi kurtulmuş, 65 kişi hayatını kaybetmişti ve bu kaza Kırgızistan havacılık tarihinin en büyük kazalarından biri sayılmıştı.

Yayınlanma: 09.09.2008 - 13:22
Abone Ol google-news

Kırgızistan'ın başkenti Bişkek'te 24 Ağustosta düşen uçağın kaptan pilotu gözaltına alındı.
İtek Air hava yolu şirketine ait uçağın kaptan pilotu Yuriy Gonçarov'un Milli Güvenlik Devlet Komitesi tarafından, "güvenlik kurallarını ihlal ettiği" gerekçesiyle gözaltına alındığı belirtildi.

Başbakanlıktan yapılan yazılı açıklamaya göre, uçak kazasında hayatını kaybeden kişilerin kimlik tespit çalışmaları devam ediyor.

Uçak kazasında ölen 65 kişiden sadece 12'sinin kimliğinin bugüne kadar tespit edilebildiği belirtildi. Hastanede ise hala 18 kişinin bulunduğu, üçünün sağlık durumunun ciddiyetini koruduğu öğrenildi.

Rusya'nın başkenti Moskova'ya gönderilen kara kutuların incelemesinin de sürdüğü belirtildi.
Bişkek'te Boieng 737 tipi uçağın kalkıştan bir süre sonra teknik bir arıza nedeniyle düşmesi sonucu 65 kişinin öldüğü kaza, Kırgızistan havacılık tarihinin en kanlı kazalarından biri oldu. Kırgızistan'da son 10 yılda uçak ve helikopter kazalarında 16 kişi öldü.

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler