"Deniz Feneri skandalı aydınlatılsın"

Sol Parti Federal Milletvekili Sevim Dağdelen, Alman hükümetinin Deniz Feneri davasına karşı "sessiz" kaldığını belirterek, davanın aydınlığa kavuşturulmasını istedi. Dağdelen, "Alman savcısının 'Türk hükümeti Deniz Feneri için siyasi baskı yaptı' şeklindeki sözleri yolsuzluğun kendisi kadar büyük bir skandaldır" diye konuştu.

Yayınlanma: 09.09.2008 - 14:21
Abone Ol google-news

Sol Parti Federal Milletvekili ve Türk-Alman Parlamentolararası Dostluk Grubu Başkanvekili Sevim Dağdelen, Frankfurt Yerel Mahkemesi’nde süren Deniz Feneri davasının aydınlığa kavuşturularak skandalın sorumlularının cezalandırılması gerektiğine dikkat çekti.

Alman hükümetinin Deniz Feneri davasına karşı "sessiz" kaldığını savunan Dağdelen, açıklamasında, şu noktalara dikkat çekti:

"Federal Hükümet, islami holding soygununda sergilediği 'soyan da soyulan da Türkiye kökenli, mesele beni ne ilgilendirir?" şeklinde yorumlanabilecek tavrını terk etmelidir. Deniz Feneri skandalı, insanların dini inaçlarını ve duygularını sömürerek ceplerini doldurmak isteyenlerin hazırladığı tezgahlar zincirinin son halkasıdır. İslami holdingler olarak bilinen 'yeşil semaye' kuruluşlarınca milyarlarca euro tutarında dolandırılan yüzbinlerce Türkiye kökenli göçmen bu mağduriyetiyle başbaşa bırakıldı."

Frankfurt Eyalet Mahkemesi savcısının "Türk hükümeti Deniz Feneri için siyasi baskı yaptı" şeklindeki sözlerini de anımsatan Dağdelen, "Savcının bu iddiası da yolsuzluğun kendisi kadar büyük bir skandaldır. Yargı üzerinde baskı kurmaya hizmet eden her türlü çabadan vazgeçilmelidir. Sanıklar, 18 milyon Avro tutarındaki bağışın AKP çevrelerine verildiğini söylemektedir" ifadesini kullandı.

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler