TİM'de başkanlık seçimi

Devlet Bakanı Kürşad Tüzmen, Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) başkanlık seçimine ilişkin, "Sonuçta Türkiye'nin ihracatı ve ihracatçısı kazanmıştır" dedi. TİM Genel Kurulunda Mehmet Büyükekşi'nin TİM Başkanı olarak seçilmesinin ardından konuşan Tüzmen, centilmence bir mücadeleyle Türkiye'ye örnek bir başkanlık seçimi gerçekleştirildiğini ifade etti.

Yayınlanma: 09.09.2008 - 14:35
Abone Ol google-news

Devlet Bakanı Kürşad Tüzmen, Büyükekşi'nin eski Başkan Oğuz Satıcı'dan çok zor bir görev ve sorumluluk olan TİM Başkanlığını aldığını belirterek, adayları gösterdikleri Türkiye'ye yakışır cesaret ve centilmenlikten dolayı tebrik etti. Tüzmen, "Sonuçta Türkiye'nin ihracatı ve ihracatçısı kazanmıştır" dedi.

Mehmet Büyükekşi

TİM'in yeni Başkanı Mehmet Büyükekşi de konuşmasında genel kurul katılımcılarına teşekkür ederek, bu göreve layık olmaya çalışacağını söyledi. Başkanlık için yarışan diğer adayları da tebrik eden Büyükekşi, "Kazanan ihracatçılar ve Türkiye olsun. Hep birlikte Türkiye'ye örnek olacak çalışmalar yapacağız" diye konuştu.
Büyükekşi, bütün illerden gelen katılımcılara da teşekkürlerini ileterek, ramazandan sonra kendilerini tek tek ziyaret edeceklerini kaydetti.

Genel kuruldan notlar

TİM'in 15. Olağan Genel Kurulunda İcra Komitesi seçimlerinin ardından, sandıklardan eşit oyun çıktığı 4 sektörde yer alacak asil ve yedek üyelerin belirlenmesi için kura çekimi yapıldı. Madencilik sektöründen İstanbul Maden İhracatçıları Birliği (İMİB) Başkanı Ali Kahyaoğlu ve beraberindeki 2 kişinin oylarının eşit çıkması üzerine yapılan kura çekiminde, Ali Kahyaoğlu asil ve yedek üye olamadı.

İcra Komitesi seçimlerinde ağaç mamulleri ve orman ürünleri sektöründen Bülent Aymen, canlı hayvan, su ürünleri ve mamulleri sektöründen Ahmet Sagun, çimento ve toprak ürünleri sektöründen Ali Özinönü, değerli maden ve mücevherat sektöründen İnan Altınbaş, demir çelik sektöründen Mustafa Çıkrıkçıoğlu, demir ve demir dışı metaller sektöründen Adnan Ersoy Ulubaş, deri ve deri mamulleri sektöründen Mehmet Büyükekşi, elektrik, elektronik sektöründen Güven Uçkan, fındık ve mamulleri sektöründen Dursun Oğuz Gürsoy, halıcılık sektöründen Suat Terzioğlu, hazır giyim ve konfeksiyon sektöründen Jak Eskinazi; hububat, bakliyat, yağlı tohum ve mamulleri sektöründen Mahmut Arslan, kesme çiçek sektöründen Osman Bağdatlıoğlu, kimyevi maddeler ve mamulleri sektöründen Hüseyin Nakiboğlu, kuru meyve ve mamulleri sektöründen Eliya Alharal, madencilik sektöründen Arslan Osman Erdinç, makine ve aksamları sektöründen Adnan Dalgakıran, meyve ve sebze mamulleri sektöründen Kamuran Merzeci, taşıt araçları ve yan sanayi sektöründen Burak Arkan, tekstil ve ham maddeleri sektöründen İbrahim Burkay, tütün sektöründen Ersin Tezol, yaş meyve sebze sektöründen Mustafa Satıcı ile zeytin ve zeytinyağı sektöründen Ali Nedim Güreli asil üye oldu.

Onursal Başkanlık

Genel kurulda, İstanbul Hazırgiyim ve Konfeksiyon İhracatçılar Birliği (İHKİB) Başkanı Hikmet Tanrıverdi'nin de aralarında bulunduğu bazı ihracatçılar eski TİM Başkanlarından Okan Oğuz'un onursal başkan olarak seçilmesini istedi. Ancak yönetmelik gereğince gündemde olmayan konuların görüşülemeyeceği hatırlatılarak, genel kurulun sabahki bölümünde TİM Onursal Başkanı seçildiği açıklanan Oğuz Satıcı ile Okan Oğuz'un bu durumunun bir sonraki genel kurulda görüşülebileceği bildirildi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler