"İz bırakmak için Bakü'deyim"

Azerbaycan'ın Bakü takımı ile anlaşan Galatasaray'ın eski kaptanı ve teknik direktörü Bülent Korkmaz, Azeri temsilcisinin kendisine sunduğu projelerden etkilendiğini söyledi.

Yayınlanma: 30.09.2009 - 09:04
Abone Ol google-news

Galatasaray'ın eski kaptanı ve teknik direktörü Bülent Korkmaz, geçen yıl Azerbaycan'a gittiğinde Bakü Kulübü yetkililerinin kendisine projelerini sunduklarını belirterek, ''Hedefleri olan bir kulüp yaratmak istediklerini söylediler. Bana sundukları projelerden etkilendim. Bu yıl Türkiye'de çalışmayı hiç düşünmüyordum. Böyle bir teklif gelince ben de kabul ettim. Burada güzel bir oluşum var. Azerbaycan gelişmek isteyen bir anlayışa sahip. Azerbaycan futbolu 20 yıl önceki Türk futbolunun ayarında ama gelişmeye ve büyümeye açık'' diye konuştu.

Bakü'nün teklifini kabul etmekte zorluk çekmediğini dile getiren Korkmaz, ''Türkiye'de zorluklar yaşayarak buraya geldim. Deneyimim var ve iz bırakmak için Bakü'deyim. Bu insanlarla aynı dili konuşuyorum, Azerbaycan halkı bizi çok seviyor. Türkiye'yi çok iyi tanıyorlar. Bütün bunlar tercihimi etkiledi. Burada yabancılık çekmeyeceğim, kendimi evimde gibi hissediyorum'' ifadelerini kullandı.

Bülent Korkmaz, Bakü Kulübü ile 1.5 yıllık anlaşma yaptığını anlatarak, ''4-5 yıl kalmamı istiyorlar ama henüz bir karar verilmiş değil. Ben işimi seviyorum, hobi olarak yapmıyorum. Tabi ki insan ülkesinde çalışmak ister, bu yıl böyle bir durum olmadığı için ben de kararımı bu şekilde kullandım. Her yerde insan futbolunu ve anlayışını geliştirebilir'' değerlendirmesinde bulundu.

Transfer döneminde Türkiye'den oyuncu alabileceklerini söyleyen Korkmaz, sözlerini şöyle tamamladı:
''Türkiye'den oyuncular transfer edebilirim ama buraya gelecek oyuncunun verebilecekleri önemli. Transfer sezonuna daha zaman var. Zamanı geldiğinde karar vereceğiz ama tabi ki burada Türk futbolcusu olsun isterim. Futbol adına değerler katmak ve kazanmak için buradayım. Türkiye'yi en iyi şekilde temsil edip, burada bir elçi görevi yapacağım.''


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler