Alanya'da bikini yasağı !

Alanya Belediye Meclisinin eylül ayı olağan toplantısında, Alanya Belediye Meclis Üyesi Hilmi Arıkan, turistlerin sokakta ve alışveriş merkezlerinde mayo ve bikiniyle dolaşmasının yasaklanmasını istedi. Arıkan, ''Yerli ve yabancı turistler, neredeyse vücudun tamamını açıkta bırakan kıyafetlerle cadde, sokak, ana yol, çarşı ve pazarda pervasızca dolaşıyor'' diye konuştu.

Yayınlanma: 09.09.2008 - 18:11
Abone Ol google-news

Bu tür davranışların toplumda huzuru bozma potansiyeli olan davranışlar olduğunu iddia eden Arıkan, şöyle konuştu:
''Turistler, kaldıkları otellerde bile plaj kıyafeti ile lokanta ve bar gibi bölümlere girmemeleri konusunda levha ile uyarılıyorlar. Geçmiş yıllarda Alanya'da cadde ve sokaklarda bu tür uyarılar mevcuttu. Şimdi de bu yapılabilir ve turistler uyarılabilir. İlçede yaşayan halkın huzur ve refahını temin etmekle görevli belediyeye bu konuda önemli görevler düşmektedir. En azından tesis sahipleriyle görüşülerek turistlerin uyarılması sağlanabilir. Konuyla ilgili belediyece gerekli hassasiyet gösterilmezse bu konuda toplumda oluşabilecek her türlü olumsuzluğun maddi ve manevi vebali altında kalınmış olur. Bunun hesabı ise verilemez.''
ANAVATAN'lı Belediye Meclis Üyesi Murat Koçak da konunun zabıtaların yapacağı uyarıyla çözümünün sakıncalı olabileceğini savundu.

AKP'li Belediye Meclis Üyesi Şükrü Sadullahoğlu da mayolu gezen bir turisti uyardığını, turistin kendisine saygısızlık etmediğinianlatarak, turistin kendisine "herhangi bir uyarı olması durumunda kurala uyabileceğini söylediğini'' iddia etti.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler