'85. yıldönümümüzde devrimlerin koruyucusuyuz'

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Bahçelievler ilçe örgütü, CHP'nin 85. kuruluş yıldönümünde Bahçelievler'deki Atatürk Anıtı'na çelenk koyarak, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün kurduğu laik cumhuriyetin koruyucusu olduklarını söylediler.

Yayınlanma: 09.09.2008 - 21:15
Abone Ol google-news

Bahçelievler Belediyesi binasındaki Atatürk Anıtı önünde toplanan CHP’liler, ulu önder Mustafa Kemal Atatürk ve şehitler için saygı duruşunda bulundular. Saygı duruşunun ardından konuşan CHP Bahçelievler İlçe Başkanı Hüseyin Özkahraman, CHP’nin köklerinin 4 Eylül 1919 Sıvas Kongresi’ne dayandığını belirterek, “İşte o tarih ki partimizin kuruluş miladıdır. Emperyalist işgale karşı direniş mücadelesi veren Anadolu ve Rumeli Müdafa-i Hukuk cemiyetlerinin bir ifadesidir CHP” dedi.

AKP iktidarıyla birlikte yolsuzluk ve rüşvetin artarak devam ettiğini ifade eden Özkahraman, “İktidarın kimseyi iplemez tavrı, kurumlarla kavgalı hali, ülkemize ciddi zararlar veriyor. Kulakları ve gözleri kapatılan halkın dillerine de kilit verilmek isteniyor. Ve toplum hala suskun. Bir başkaldırı ya da direniş partimizin dışında hareketlenmedi. ABD ve AB yörüngesinden çıkamayan Erdoğan AKP iktidarı ve yandaş basın emperyalizmin emir eri olma sevdasında’’ diye konuştu. Halkın yaşadığı bunca sıkıntılara karşın Erdoğan’ın “yolsuzluk ve rüşvet batağında” olduğunu kaydeden Özkahraman şunları söyledi: “Erdoğan, düş yakamızdan artık, bırak bu iktidarı. Çüntü temiz değilsin. Yazık oluyor ülkeme, heba oluyor emekçi halkın alınterine. Bu anlamlı günde, kurucumuza söz veriyoruz. Cumhuriyeti sizler kurdunuz, bizler bu geleneği yaşatmaya ant içiyoruz.”

Etkinliğe, CHP eski Bahçelievler Belediye Başkanı Saffet Bulut ve çok sayıda CHP’li katıldı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler