Armstrong geri dönüyor

Amerikalı bisikletçi Lance Armstrong profesyonel kariyerine geri dönüyor. Fransa Bisiklet Turu'nu (Tour de France) üst üste 7 kez kazanan bisiklet sporcusu yakalandığı kanser hastalığı yüzünden kariyerine ara vermişti. 2009'da profesyonel bisiklet yarışlarına katılacak olan Armstrong Tour de France'ı 8. kez kazanmayı hedefliyor.

Yayınlanma: 10.09.2008 - 07:10
Abone Ol google-news

Fransa Bisiklet Turu'nu (Tour de France) üst üste 7 kez kazanan ve yakında 37 yaşına basacak Amerikalı bisiklet sporcusu Lance Armstrong, kanser hastalığına dikkati çekmek amacıyla 2009'da profesyonel spor yaşamına geri döneceğini ve Tour de France'ı 8. kez kazanmayı hedeflediğini açıkladı.

Testis kanserini yenmeyi başaran ünlü sporcu yayınladığı açıklamada, "Çocuklarımla, ailemle ve yakın dostlarmla konuştuktan sonra 2009'da profesyonel bisiklet yarışlarına geri dönmeye karar verdim" dedi.

Profesyonel spor yaşamına dönmeye karar vermesinin nedenini her yıl dünyada 8 milyon insanın ölümüne neden olan ve AIDS, sıtma ve verem hastalıklarının toplamından daha fazla can alan kanser hastalığına karşı uluslararası bir strateji başlatmak şeklinde açıklayan Armstrong, bu planları ve profesyonel kariyeriyle ilgili ayrıntılı açıklamaları 24 Eylül'de New York'ta düzenleyeceği basın toplantısında ilan edeceğini belirtti.

Velonews dergisinin haberine göre, Armstrong Kazak ekibi Astana ile birlikte yarışlara çıkacak ve Tour de France, the Amgen Tour of California, Paris-Nice, Tour de Georgia ve Dauphine-Libere yarışlarını koşacak.

Ünlü bisikletçi, kısa süre önce Vanity Fair dergisine verdiği demeçte, Fransız Bisiklet Turu'nu 8. kez katılacağını ve kazanacağını söylemişti.

Austinli (Texas) yarışçının, geçen ay katıldığı ABD'nin en zor ve 160 kmlik bir parkurda yapılan dağ bisikleti yarışını ikinci tamamladıktan sonra profesyonel kariyerine dönmeye karar verdiği belirtiliyor.
 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler