Gazetelerde Bugün

AKP 3. Olağan Kongresi'nde yeniden genel başkanlığa seçilen Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın kongrede yaptığı konuşma hemen hemen tüm gazetelerde ilk haber olarak yer alırken, Cumhuriyet haberi "Erdoğan'ın tek kalma korkusu" başlığıyla verdi.

Yayınlanma: 04.10.2009 - 06:42
Abone Ol google-news

 

CUMHURİYET

Erdoğan’ın tek kalma korkusu

Dağ fare doğurdu AKPnin 3. Olağan Kongresinde yeniden genel başkanlığa seçilen Erdoğan, Kürt açılımıyla ilgili geniş bir değerlendirmede bulunmasına karşın açılımın içeriğine ilişkin yine bilgi vermedi. Kongrede yayımlanan ve merakla beklenen bildiriden de içerik çıkmadı.

Said-i Nursi’li açılım Muhalefete “Çözüm planınızı ortaya koyun, hizmetkârınız olayım” diye seslenen Erdoğan, CHPden davet isteyeceğini yineledi. Erdoğan, Yunus’tan, Pir Sultan’dan dizeler okudu; Ahmet Kaya’dan, Said-i Nursi’den övgüyle söz etti.


HÜRRİYET

Bizim faslımız yeni başlıyor

Ak Parti kongresinde konuşan Başbakan Erdoğan "21'inci yüzyılda yeni bir dünya kurulurken Türkiye artık küresel siyasete katkı veren bir ülke haline gelmiştir. Bizim faslımız daha yeni başlıyor" dedi.

 

MİLLİYET

Erdoğan'ın mozaiği

Başbakan Erdoğan, Ak Parti Kongresi'nde demokratik açılımı savunurken Said-i Nursi'den Nazım Hikmet'e uzanan 14 ismi telafuz edip şunları söyledi...


RADİKAL

Türk, Kürt, Alevi.. biz hep birlikte Türkiye'yiz

Erdoğan: 30 yıldır doğu ve batıdaki annenin acısı anlaşılmadı. Herkes birinci sınıf vatandaş. Mutabakat şart, gelin üzümü beraber yiyelim


AKŞAM

Erdoğan'ın açılım valisi

Diyarbakır'da açılım, Rizeli Vali Hüseyin Avni Mutlu'ya emanet. Lazcayı anlayan ama konuşamayan vali, devletin DTP'yi yok saydığı dönemi bitirdi. Baydemir ile sık sık görüşen Mutlu, 'Kurgu yok, samimiyiz' dedi.


POSTA

'Hırsızı vurdurdum'

8. Cumhurbaşkanı Turgut Özal'ın eşi Semra Özal'ın İstanbul Sarıyer'deki villası soyuldu. Hırsız, Semra Hanım'ın uyuduğu odanın penceresinden villaya girdi ve değeri 500 bin TL'yi bulan mücevherleri alıp kaçtı. Olayı skandal olarak niteleyen Semra Hanım yakınlarına, 'Ben her zaman yastığımınaltında silahla uyurum. İy ki hırsız odadayken uyanmadım. Uyansaydım çekip vururdum' dedi.


VATAN

Erdoğan'ın Türkiye'si

Başbakan, parti kongresinde "Biz, tüm renklerimizle Türkiye'yiz" diyerek; farklı kesimlerin gönlünde taht kurmuş ünlü isimlere topyekün sahip çıktı.


BİRGÜN

IMF'ye neden karşıyım

Yoksulların düşmanı, zenginlerin dostu, darbe meraklısı IMF ve DB'ye karşı Prof. Hayri Kozanoğlu 16 maddelik Neden IMF ile DB'ye karşıyım klavuzu hazırladı.


HABERTÜRK

Özal'ın hediyesi elmaslar çalındı

Polis korumasındaki villaya girip Semra Özal'ı spreyle bayıltan hırsızlar, 500 bin liralık mücevher ve antikayı çaldı.

 

SABAH

'Bu kongre milat olsun'

Erdoğan, Ak Parti kongresinin Türkiye için yeni başlangıç olması çağrısı yaptı: 'Yanlışları bir tarafa koyalım, bir militan yola koyulalım'


TERCÜMAN

Diaspora'ya sert uyarı

Cumhurbaşkanı Gül, Nahçıvan'da, "Ermeni Diasporası uzaklarda durup çözüme engel olmasın. Ermenistan'ın geleceğini düşünüyorlarsa barış çabalarını desteklesinler" dedi.


YENİ ŞAFAK

Yeni dönem manifestosu

'Açılım' sürecinde gerçekleştirilen Ak Parti kongresinde konuşan Başbakan Erdoğan, Bediüzzaman'dan Necip Fazıl'a, Ahmet Kaya'dan Nazım Hikmet'e kadar birçok !sembol' isme sahip çıkarak Türkiye'yi kucaklayıcı bir tablo çizdi.

 

ZAMAN

Ahmet Kaya'sız şarkılar eksik, Said Nursi'siz Türkiye maneviyatsız kalır

İçerde ve dışarda terörden nemalananlar var. Ayaklarının altından istismar zeminleri kaydığı için sağa sola saldırıyorlar. Futbolu dahi tahriklerine alet edecek kadar ileri gittiler.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler