IMF protesto ediliyor

IMF-Dünya Bankası yıllık toplantılarını tepki çekmeye devam ediyor. Toplantıları protesto etmek için Taksim Meydanı'ndaki Mobese direğine çıkarak eylem yapan 3 kişi gözaltına alındı.

Yayınlanma: 04.10.2009 - 11:43
Abone Ol google-news

Kendilerini ''Öğrenci Kolektifi'' diye tanımlayan bir grup, Taksim Meydanı'na gelerek burada bir basın açıklaması yaptı. Bu sırada gruptan 3 kişi Mobese direğine çıkarak ''IMF defol'' yazılı pankartı direğe asarak, sloganlar attı.

Direğe çıkanlardan 2'si eyleme son vererek aşağıya indiğinde polis tarafından gözaltına alınırken, 3'üncü eylemci ise gözaltıların gerçekleşmesi üzerine yeniden direğe tırmandı.

3'üncü eylemci direkteyken, olay yerine gelen itfaiye ekipleri de pankartı kesmeye çalıştı, ancak eylemci buna izin vermeyerek, pankartı topladı. Eylemci, sivil bir polis memurunun itfaiye merdivenine çıkarak aşağı inmesi konusundaki ikna çabalarını da karşılıksız bıraktı.

Yaklaşık 1 saate yakın direkte tek başına kalan ve sloganlar atan eylemci, daha sonra eyleme son verdiğini açıklayarak, direkten indi ve polis tarafından gözaltına alındı.


Halk Evleri üyelerinden de protesto

IMF-Dünya Bankası yıllık toplantılarını protesto etmek için Taksim Divan Kavşağı'nda toplanan bir grup, basın açıklaması yaptıktan sonra dağıldı.

Taksim Elmadağ'daki Divan Kavşağı'nda bir araya gelen Halk Evleri üyesi bir grup yurttaş, buradan Taksim Meydanı'na doğru yolu trafiğe kapatarak yürümek istedi.

Grubun yürümesine izin vermeyen emniyet yetkilileri ile grup üyeleri bir süre görüştü. Grup, sloganlar atarak kısa bir süre yürüdükten sonra basın açıklaması yaptı.

Halk Evleri 1. Bölge Temsilcisi Nuri Günay grup adına yaptığı açıklamada, temiz, yaşanılabilir bir çevre, herkesin eşit yaşadığı bir ülke ve kardeşçe bir yaşam için IMF'nin olmadığı bir dünyanın gerektiğini söyledi.

Günay açıklamasında, ''Çünkü, siz varsanız açlık, yoksulluk, sömürü ve savaş var. Dünyanın geleceği için siz de kapitalist sisteminin çöplüğüne gidene kadar mücadelemize devam edeceğiz'' dedi.

Yoğun güvenlik önlemi altında yapılan gösteri sona erdi.

 

Diren İstanbul da Taksim'deydi

''Diren İstanbul Koordinasyonu'' üyesi bir grup, İstanbul'da devam eden IMF ve Dünya Bankası toplantılarını protesto amacıyla Taksim'de bir gösteri yaptı.

Tünel Meydanı'nda toplanan grup, Taksim Meydanı'na doğru yürüyüşe geçti. Gruba, Galatasaray Meydanı'nda vurmalı çalgılarla müzik yapan bir grup da katılırken, bazı eylemcilerin palyaço kıyafetleri giydikleri görüldü.

Yurtdışından toplantıyı protesto için gelen eylemcilerin de destek verdiği gösteride, IMF ve Dünya Bankası aleyhinde Türkçe ve yabancı dillerde sloganlar atıldı. Taksim Meydanı'nda basın açıklaması yapan grup, güvenlik güçlerinin dağılmaları yönündeki uyarılarına rağmen meydanda kalmaya devam edince, kısa süreli gerginlik yaşandı. Grup, daha sonra dağıldı.
 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler