Bitkiler ruhunuzu da yeniler

Bitkilerin evrenin insanlara verdiği en büyük hediye olduğuna inanıyor Işık Kırgız. Eğer bu hediye doğru kullanılırsa birçok hastalığın iyileşebileceğini söylüyor. O da ailesinden öğrendiği bitkileri şifa vermesi için topluyor, onlarla tedavi etkili şampuan üretiyor.

Yayınlanma: 04.10.2009 - 13:26
Abone Ol google-news

Işık Kırgız, 20 yıllık deneyimini aktardığı Organicum şampuanıyla hem saçlara hem ruhunuza şifa vermeyi amaçlıyor. Şampuan da ruha şifa verir miymiş diye sorarsanız Işık Kırgız’dan biraz bahsetmek gerekecek. Kırgız, evrenin enerjisine ve bu enerjiyi doğru kullanmaya inanan, bunu da terapilerinde kullanan biri. Moskova Prois Akademisi’nde bioenerji elle terapi, Doğal Tıp Enstitüsü’nde fitoterapi, aromaterapi eğitimi ve araştırmalarını yapmış. Türkiye’ye davet ettiği klasik ve alternatif tıp doktoru Igor Verbisky’den özel olarak shiatsu-refleksoloji-bioenerji, renk terapisi, fitoterapi, aromaterapi dersleri almış.

80’li yıllarda ablasıyla birlikte bitki terapisi konusunda bir ilk olan Kalamış’taki Sündüs Eczanesi’nde çalışmaya başlamış Işık Kırgız. Abla-kardeş ilaçlarla birlikte bitkileri de önerdiği için diğer meslektaşları tarafından o zamanlar pek iyi karşılanmamışlar elbette. Şimdilerde doğala dönüş modası olduğundan bize tuhaf gelmiyor. Bugünlerde alternatif tıp, herbalizm olarak bildiğimiz ve de aşina olduğumuz bitkilerle tedaviye yardımcı olma kavramını aileden gelen alışkanlıklarıyla harmanlamış iki kardeş. 1989’da ablasını kaybetmesiyle eczanede tamzamanlı çalışmaya başlamış Kırgız. “Bizim hayatımızın tamamı büyüklerimizden öğrendiğimiz bitkilerle geçti. Annem karşılıksız hasta bakardı. O dönemlerde kapımızda kuyruklar olurdu. Biz de saç, cilt problemlerinin çözümlerini kişiye özel olarak bitkilerle yapmaya devam ettik” diyor.

Bitkiler Türk kültüründe var. Hastalanınca hepimizin aklına ıhlamur, nane, limon gelir, uyuyamayınca melisa yaprağı, bebeklere rezene kaynatılır. Kırgız da aile içinde doğal olarak bildiğimiz bitkilerle tedaviyi yeniden hayatımızın önemli bir yerine koymaya çalışmış. Zamanla kendilerine gelen insanlar çoğalmış. Kalamış’taki küçük dükkândaki eczane sayısını üçe katlamış. Bu arada Kırgız, enerji terapilerine merak salmış. Aromaterapi, fitoterapi (bitki terapisi) öğrenmiş: “Zamanla bitkilerle enerji terapileri iç içe geçmeye başladı benim için. Örneğin saçınız dökülüyorsa ya da yüzünüzde sivilce varsa bedeninizdeki enerji sistemine, döngüsüne de bakmak gerektiğini düşünüyorum ben, bunu atlıyoruz ama bu çok önem taşıyor.”

 

Bitkiler en büyük hediye

Kişiye özel hazırladığı cilt ve saç ürünlerini uygulayarak saç dökülmesi, egzama, sedef, kepek, yağlanma gibi sorunu olanlar için bitkilerle terapiler yaparken talep büyüyünce Organicum şampuanı ortaya çıkmış. Kırgız, sadece eczanelerde bulunan şampuan için, içindeki her bitkiyi tek tek toplattığını, her aşamada başında durduğunu anlatıyor. Bitkilerin bize verilen en büyük hediye olduğunu söyleyen Kırgız, “Bu hediyeyi doğru kullanırsak birçok hastalık iyileşebilir. Aynı yemeği sevgiyle yapan ile sevmeden yapan arasındaki lezzet farkı gibi ben de bitkileri sevgiyle ve şifa vermek niyetiyle topluyorum” diyor.

Organicum’un farkı içeriğinde sadece organik sertifikası olan bitkiler olması. Genellikle şampuanların içeriğinde bitkilerin ekstraktlarının (özlerinin) kullanıldığını ancak Organicum’un içinde ekstrakt yerine bitki özsuları ve esansiyel yağları olduğunu anlatıyor Kırgız. Ayrıca paraben, silikon, renklendirici gibi kimyasallar da yok. Kırgız beslenmede de organiğe çok önem veriyor. Pek çok hastalığın hormonlu, kimyasal katkılı besinlerden kaynaklandığını söylüyor.

Organicum’da, saç dökülmesini ve kepeklenmeyi azaltan, saça canlılık ve parlaklık kazandıran, egzama, sedef gibi deri hastalıklarını tedavi eden ısırgan; kan dolaşımını hızlandıran, kıl köklerini besleyen, dökülme ve yağlanmayı azaltan biberiye; saçlı deriyi iyileştirici ve dezenfekte edici, yağlanmayı dengeleyici, sedef, egzama gibi deri hastalıklarında etkili lavanta; C vitamini açısından zengin olan, dolaşımı hızlandıran antiseptik portakal yağı; antiseptik etkili, özellikle saçlı derideki dökülme, kepeklenme, mantar gibi sorunlarda etkili olan defne; yaraların hızlı iyileşmesine yardımcı olan, saçın yağ dengesini ayarlayan, dökülme ve kepeği azaltan kekik ve saçlı deri ve ciltteki sivilce, kaşıntı, kızarıklık gibi sorunlarda etkili şerbetçiotu hidrosolleri var.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler