DTP kimin temsilcisi?

AKP Grup Başkanvekili Nurettin Canikli, DTP Kongresi'nde Genel Başkan Ahmet Türk'ün, "Kürt Açılımı" sürecinde hükümetin muhatap alacağı yerin terörist başı Abdullah Öcalan'ı göstermesine tepki göstererek, "DTP artık kimin temsilcisi olduğuna karar vermeli. Kimin temsilcisi olduğuna karar vermek zorunda" dedi.

Yayınlanma: 05.10.2009 - 14:41
Abone Ol google-news

AKP Grup Başkanvekili Nurettin Canikli, yarın Genel Kurul'da Irak'ın kuzeyine yönelik düzenlenen sınır ötesi operasyonun süresini bir yıl daha uzatacak olan Hükümet Tezkere'sinin görüşüleceğini, Çarşamba ve Perşembe günleri da Türk Borçlar Kanunu'nun geneli üzerindeki görüşmelere geçileceğini bildirdi.

Canikli, önceki gün DTP'nin Olağanüstü Kongresi'nde Genel Başkan Ahmet Türk'ün, demokratik sürece ilişkin yaptığı açıklamaları değerlendirdi.

Türk'ün, demokratik açılım sürecinde Hükümetin muhatap alacağı adresin İmralı'yı göstermesini değerlendiren Canikli, "DTP kimin temsilcisi olduğuna karar vermek zorunda. Kendisine oy veren milletin temsilcisi mi, yoksa başkasının temsilcisi mi? Zaman zaman kamuoyuna böyle acziyet ifadeleri yansıyor. Siyasi parti olarak DTP, kimin sözcülüğünü kimin temsilciliğini yapıyor artık karar vermeli" dedi.

Terörist başının açılım ile ilgili bahsi edilen raporun Hükümete iletildiği yönündeki iddiaların hatırlatılması üzerine Canikli, "Kesinlikle böyle bir şey yok. Bu söz konusu bile değil" yanıtını verdi.

 

Bahçeli sorunlara katkı sağlamayan anlamsız açıklamalar yapıyor

Canikli, MHP Genel Başkanı Bahçeli'nin, Başbakan Erdoğan'a yönelik, "Siyasi bölücü" sözlerini de, "Son günlerde siyasi nezakete sığmayan, sorunların çözümüne katkı sağlamayan anlamsız açıklamalar yapıyor" diyerek yanıt verdi.
Canikli şöyle dedi:
"Terör olaylarının devamından yana bir tavır veya bir arzunun yansıması olarak görüyoruz. Çünkü, bunu bir siyasi rant aracılığı olarak görüyor. Bu durumun ortadan kalkması MHP'nin tabanının kayması anlamına gelecek. Hiç tartışmadan, hiçbir somut gerekçe göstermeden, akla hayale sığmayan, mantığın kabul etmediği ithamlarda bulunuyor. Elbetteki bunları kabul etmiyor ve aynen iade ediyoruz. İsterdik ki, hakaretlerin dışında somut çözüm önerileri getirsin. Ama bunu yapmıyor. Bölücülük onların tavrıdır."

 

1 Mart tezkeresi'nden itibaren

AKP Kongresi'nde 2. bir genel başkan adayının çıkmaması ve parti içinden kimsenin bir değerlendirme yapmamasına yönelik eleştirilere Canikli, "Siyasi partiler zayıfladıkça başka adaylar çıkar, tartışmalar olur. Zayıflık iradesi ortaya çıkmışsa tartışmalar olur saldırılar olur. Hiçbir siyasi partide olmayan demokratik tartışmalar bizim partimizde olur. MYK ve MKYK toplantılarımızda 1 Mart Tezkeresi'nden itibaren böyle oldu. Bu açıdan son derece demokratik bir parti olduğumuzu da ispat ettik" değerlendirmesinde bulundu.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler