Festival programı belli oldu

46. Uluslararası Antalya Altın Portakal Film Festivali Ulusal Uzun Metraj Film Yarışması'na seçilen filmlerin gala programı açıklandı.

Yayınlanma: 05.10.2009 - 14:57
Abone Ol google-news

Antalya Kültür Sanat Vakfından (AKSAV) yapılan yazılı açıklamada, Antalya Altın Portakal Film Festivali Ulusal Uzun Metraj Film Yarışması'na seçilen filmlerin gala gösteriminin AKM Aspendos Salonu'nda, gala söyleşilerinin film bitimlerinde Balerin Kafe karşısındaki söyleşi salonunda gerçekleşeceği bildirildi.

Geçen yıl 8 TL olan bilet fiyatlarının bu yıl 5 TL'ye düşürüldüğü, gala filmlerini öğretmenler, öğrenciler ve emeklilerin 3 TL'den, 65 yaş üzerindekilerin ücretsiz izleyebileceği belirtildi.
Gala filmleri dışında AKM Aspendos ve Perge salonlarında gösterilecek tüm filmlerin ücretsiz olacağı kaydedildi.

Açıklamaya göre, Altın Portakal'ın gala programı şöyle olacak:

Usta (10 Ekim Cumartesi-Saat: 14.30): Uçak yapma tutkusunu hayatının merkezinde gören bir erkekle kendisini kocasının hayatının merkezinde görmek isteyen bir kadının bitmeyen çekişmesini konu alan Usta, yönetmen ve senarist Bahadır Karataş'ın ilk uzun metraj filmi. Senaryosu Ayfer Tunç ve Bahadır Karataş'a ait filmin başrollerinde Yetkin Dikinciler, Fadik Sevin Atasoy, Şevket Çoruh ve Hasibe Eren var.

Başka Dilde Aşk (11 Ekim Pazar-Saat: 14.30): Senaryosunu İlksen Başarır ve Mert Fırat'ın birlikte yazdığı, İlksen Başarır'ın yönettiği Başka Dilde Aşk, örümcek misali kendi etrafına ağ ören ve kendini kendine kapatan insanların öyküsü. Filmde bu insanların aşkın kendilerini değiştirmesine izin vermeleri ve bununla birlikte değişen hayatları anlatılıyor. Filmin oyuncuları Mert Fırat, Saadet Işıl Aksoy, Lale Mansur, Emre Karayel, Şebnem Köstem, Tuğrul Tülek, Ayten Uncuoğlu, Metin Coşkun, Timur Acar.

Bornova Bornova (11 Ekim Pazar-Saat: 17.30): Hayallerimizin iyice küçüldüğü, ruhen sağlıklı kalmanın zorlaştığı bir dönemde geçen Bornova Bornova, sıradan hayatların çok büyük beklentilere dönüşmesini konu alıyor. 2007 yapımı Made in Europe filmiyle Adana Altın Koza Film Festivali'nde En İyi Yönetmen ve Büyük Jüri Yılmaz Güney Ödülü'nü kazanan İnan Temelkuran'ın son uzun metraj filmi Bornova Bornova'da Öner Erkan, Kadir Çermik, Damla Sönmez ve Erkan Bektaş başrolleri paylaşıyor.

Uzak İhtimal (12 Ekim Pazartesi-Saat: 14.30): Yurtiçi ve yurtdışı festivallerinden En İyi Yönetmen ve En İyi Film dahil birçok ödülle dönen Uzak İhtimal, yönetmen Mahmut Fazıl Coşkun'un ilk uzun metraj filmi. Senaryosunu Tarık Tufan, Görkem Yeltan ve Bektaş Topaloğlu'nun yazdığı film, İstanbul'da Müslüman bir din adamının Hristiyan bir rahibeye aşkını konu alıyor. Filmin başrol oyuncuları Nadir Sarıbacak, Görkem Yeltan ve Ersan Uysal.

Babam Büfe (12 Ekim Pazartesi-Saat: 17.30): Çok para kazanıp hayallerini gerçekleştirmek için sahte habercilik yapmaya kalkışan Salim'in başına gelenleri işleyen Babam Büfe, yönetmen Meriç Demiray'ın senaryosunu yazdığı ve yönetmenliğini yaptığı ilk film. Bu komedi-dram filminin başrollerini Turan Özdemir, Levent Tülek, Nalan Kuruçim, Caner Çandarlı paylaşıyor.

Deli Deli Olma (12 Ekim Pazartesi-Saat: 20.30): Başrollerini Şerif Sezer, Tarık Akan, Zuhal Topal ve Levent Tülek'in paylaştığı film, 120 ve O... Çocukları filmlerinin yönetmeni Murat Saraçoğlu'ndan. Kars'ın bir köyünde geçen film; komik, naif, içten ve bizi anlatan bir hikaye. Senaryosunu Hazel Sevim Ünsal'ın yazdığı Deli Deli Olma, Tarık Akan ve Şerif Sezer'i 28 yıl sonra bir araya getiriyor.

Beş Şehir (13 Ekim Salı-Saat: 14.30): ''Kesişen ölümlerin filmi'' olma iddiasıyla yola çıkan Beş Şehir'in beş karakterinin hayatı ölümle dibine kadar iç içedir. Bu 5 insanın sıradan yaşamı aşkla ve ölümle örülerek kaderin sürprizleri karşısında değişir, savrulur. Onur Ünlü'nün yazıp yönettiği bu son uzun metraj filminin başrollerinde Bülent Emin Yarar, Altın Portakallı Beste Bereket, Tansu Biçer, Ahmet Rıfat Şungar ve Ege Tanman var.

İki Dil Bir Bavul (13 Ekim Salı-Saat: 17.30): Üniversiteden yeni mezun olmuş ve uzak bir köye atanmış öğretmenin bir yılını, okula yeni başlayan ve Türkçe bilmeyen çocuklarla yaşadıklarını anlatan film, 16. Altın Koza Film Festivali'nde Büyük Jüri Yılmaz Güney ve SİYAD/En İyi Film ödüllerine sahip. Yurtiçi ve dışında birçok film festivalinde gösterilen İki Dil Bir Bavul'un senaryosunu yazan Orhan Eskiköy, filmin yönetmenliğini Özgür Doğan'la paylaşıyor. Yönetmenlerin ilk uzun metraj deneyimi olan filmin başrollerinde Emre Aydın, Zülküf Yıldırım ve Zülküf Huz yer alıyor.

Kosmos (14 Ekim Çarşamba-Saat: 11.30): Reha Erdem'in yazıp yönettiği zaman dışı bir film olan Kosmos, mucizeler yaratan bir hırsızın (Kosmos) sınır bir şehre her şeyden kaçıp yerleşmesinden sonra başından geçenleri anlatıyor. Kosmos geldikten sonra bu şehirde aşk, mucize ve tuhaf soygunlar birbirini kovalamaya başlar. 2009 yapımı filmin başrollerinde Sermet Yeşil, Türkü Turan, Hakan Altuntaş, Sabahat Doğanyılmaz var.

Gölgesizler (14 Ekim Çarşamba-Saat: 14.30): İstanbul'dan usanıp izbe bir köye taşınan berberin hikayesini anlatan film, Hasan Ali Toptaş'ın aynı adlı romanından Ümit Ünal tarafından beyazperdeye uyarlanan bir yapım. Başrollerinde Selçuk Yöntem, Hakan Karahan ve Arsen Gürzap'ın oynadığı Gölgesizler, yönetmen Ümit Ünal'ın dördüncü uzun metraj filmi.

İlkbahar Sonbahar (14 Ekim Çarşamba-Saat: 17.30): 68 kuşağını anlatan, özgün senaryoya sahip film, yönetmen Yavuz Özkan'ın son uzun metrajlı filmi. Senaryosunu da Yavuz Özkan'ın üstlendiği filmin başrollerinde Alpay İzbırak, Yiğit Sertdemir, Sermet Yeşil var.

Kara Köpekler Havlarken (15 Ekim Perşembe-Saat: 11.30): Goygoy, Zilzal, Umut ve Araf gibi ödüllü kısa filmleriyle tanınan genç yönetmen Mehmet Bahadır Er ile Ukraynalı kısa film yönetmeni Maryna Gorbach'ın kurgulayıp yönettiği ilk uzun metraj film, şehir göçebeliği, güvenlik, rant, tutunamama ve yaşam mücadelesi kavramlarını, iki varoş delikanlısının şehrin kıdemli çakalları arasından sıyrılıp sınıf atlama mücadelesini anlatıyor.

Ulusal ve uluslararası birçok film festivalinde gösterilen Kara Köpekler Havlarken'in başrollerinde Cemal Toktaş, Volga Sorgu, Erkan Can, Murat Daltaban var.

Min Dit (15 Ekim Perşembe-Saat: 14.30): Diyarbakır'da çekilen ve çatışmalı dönemde anne babasını kaybeden iki çocuğun dünyasını konu alan filmin yönetmeni Almanya ve Türkiye'de yaşayan Miraz Bezar. Evrim Alataş ile birlikte yazdıkları hikayeden Miraz Bezar'ın senaryosunu yazdığı filmde Şenay Orak, Muhammed Al, Hakan Karsak, Berivan Ayaz, Fahriye Çelik, Alişan Önlü rol alıyor. Almanya'da yaşayan Miraz Bezar, ödüllü kısa filmleriyle tanınıyor.

40 (16 Ekim Cuma-Saat: 14.30): Yönetmen Emre Şahin'in senaryosunu yazıp yönettiği ilk uzun metraj film çalışması olan 40, 12 milyon nüfuslu kentte birbirini tanımayan, kendilerine yol bulmaya çalışırken bir çantanın peşine düşen 3 farklı kişiyi belgesel tadı veren sinema diliyle anlatıyor. Çekimleri İstanbul'da yapılan filmin başrollerinde Deniz Çakır, Ntare Guma Mbaho Mwine, Ali Atay var.

Aya Seyahat (16 Ekim Cuma-Saat: 17.30): Dört köylünün aya seyahat etme çabaları, ele geçen siyah-beyaz fotoğraflar kullanılarak ve yöre halkından bir anlatıcı yardımıyla belgeleniyor. 1957'de gerçekleşen bu olaylar hakkında birçok farklı alandan saygın Türk aydını görüşlerini bildiriyor. Sonuçta film, tuhaf bir şekilde, bir tarih belgeseli olmaktan ziyade çağdaş Türk kültürünün derinlemesine incelemesine dönüşüyor. Kutluğ Ataman'ın yazıp yönettiği son eserinde Alim Rüstem Aslan, Murat Belge, Seçkin Dindar, Sibel Eraslan, Nilüfer Göle, Mahir Kaynak, Etyen Mahçupyan, Turgay Oğur, Atila Özgüç, Özge Samancı, Bülent Somay, (Panter) Emel Yıldız konuşmacı olarak yer alıyor.

Kıskanmak (16 Ekim Cuma-Saat: 20.30): Ödüllü yönetmen Zeki Demirkubuz'un son uzun metraj filmi olan Kıskanmak, Nahit Sırrı Ödik'in aynı adlı eserinden beyaz perdeye aktardığı bir uyarlama. Filmin başrollerinde Nergis Öztürk, Berrak Tüzünataç ve Serhat Tutumluer var.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler