MHP, grup başkanvekillerini seçti

MHP Grup toplantısında, grup başkanvekilliklerine Oktay Vural ve Mehmet Şandır yeniden seçildi.

Yayınlanma: 06.10.2009 - 08:43
Abone Ol google-news

MHP Grup toplantısında, grup başkanvekilliklerine Oktay Vural ve Mehmet Şandır yeniden seçildiler.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin grup konuşmasının ardından basına kapalı yapılan bölümde grup başkanvekillikleri ile grup yönetimi seçimi yapıldı.

İzmir Milletvekili Oktay Vural ile Mersin Milletvekili Mehmet Şandır ve grup yönetimindeki diğer isimlerle 4'ncü yasama yılında yola devam edilmesi kararlaştırıldı.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, bugün partisinin grup toplantısında gündeme dair değerlendirmelerde bulundu.

Bahçeli'nin konuşmasından satırbaşları şöyle:

"-Geçen hafta Cumhurbaşkanı’nın konuşmasını hep birlikte izledik. Türkiye Cumhuriyeti’nin en üst makamının Türkiye’nin ve milletimizin temel konularına yönelik tek taraflı bakışı ile bulunduğu görevin önemi itibari ile büyük talihsizlik olmuştur.

-Son konuşmasına duyarsız kalmamızda mümkün değildir. Konuşmasına ilişkin eleştirilerimiz şöyledir:

1- Anayasa’mızın 104. maddesi gereğince, Cumhurbaşkanı Türkiye Cumhuriyeti’nin birliğini temsil etmektedir.

Ama ne varki konuşması farklılıklar üzerine olmuştur. Cumhuriyet tarihinde ilk kez bir cumhurbaşkanı birlik ve bütün saklı tuttuğu anlaşılan düşüncelerinin izdüşümü olan farklılıkları konuşmuştur.

2- Türk milleti kavramı konuşmasına yer almamıştır. Bu kaçınma ciddi bir siyasal sapmanın ve etnik bakışın izlerini taşımaktadır.

3- Cumhurbaşkanı’nın konuşmasındaki en manidar cümle ise  çözülmemiş sorunlarımızın başka ülkelerin istismarına açık olduğu söylemidir.

   
-Konuşmanın hiçbir yerinde yoksulluk yolsuzluk terör ve terörün acı yanları bahsedilmemiştir. Bu son konuşmayla hükümetle birlikte yürütmek istedikleri Kürt açılımının lobi faaliyetlerini bizzat üstlendiğini de ilan etmiştir.

-Açılım adı altında aylardır kamuoyunda tartışılanların tamamına yakınının anayasal suç olduğu ortadayken, bu uyarıyı yapanın kendi çizgisini sorgulaması gerekmektedir.

-23. dönem Meclis’imizin 4. yasama yılının açılış konuşmasında sayın Cumhurbaşkanı’nın yeni dönemde AKP grubundan öncelikli beklentilerini sıralamıştır.

-Kendisini hararetle alkışlayan AKP milletvekilleri, Türk milleti ifadesinin kaldırılmasını mı, Türkçe’den başka dillerin resmiyete alınmasını mı, milletin ayrışmaya başlatılmasını mı, kendilerinden istendiğini netleştirememişlerdir.

-Bizim bu konuda söyleyeceğimiz söz şudur. Kabul edemeyeceğimiz sözleri bir Cumhurbaşkanı’nın söylemiş olması, zaten belli olan fikrilerinin kendine ait olduğu gerçeğini de değiştirmeyecektir.

-Etkisi ve kapsamı sınırlı hava harekatlarıyla kısa süreli bir kara harekatı dışında terör inlerine yönelik bir operasyon yapılmamıştır.

-Irak’ın kuzeyinde yuvalanmış teröristlere operasyona sıcak bakmayıp destek vermeyen, TSK’nın arkasına siyasi irade koyamayan hükümetin bu tavrına rağmen tezkereye 'evet' oyu verecektir.

-Kafaların duyguların ve fikirlerin karıştırılmak istendiği bu süreçte, hükümet bir yanda bölücülere kucak açmaktadır, diğer yanda vatan evlatlarıyla bölücülerle mücadele edecek durumda bırakılmaktadır."


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler