Çadırda çocuk olmak

Çukurova'da, kaldıkları çadırlarda banyo imkanları olmadığı için okuldaki arkadaşlarının ''kötü kokuyorsunuz'' diye eleştirdiği ve yanlarına bile yaklaşmadığı tarım işçisi çocuklara, Karataş Kaymakamlığı'nca banyo imkanı sağlandı.

Yayınlanma: 10.09.2008 - 08:18
Abone Ol google-news

Adana Vali Yardımcısı Haluk Sezen, tarlada çalışan çocukları eğitime kazandırmak amacıyla yürütülen ''Pamuk kadar beyaz gelecek için'' projesi kapsamında Yemişli Köyündeki Sosyal Destek Merkezi'ni ziyaret etti.

Sezen, ziyaret sırasında sohbet ettiği küçük öğrencileri tek tek öperken, giysilerinin, saçlarının ve ellerinin kirli olduğunu görünce, ''Çocuklar sizin çadırda banyo imkanınız var mı?'' diye sordu. Bu soruya, çocuklar arasında bulunan Fatma Kuş, başını yere eğerek, ''Bizim çadırlarda banyo yok'' cevabını verdi.

Fatma Kuş, ''Biz okula gittiğimizde evleri olan arkadaşlarımız 'Kötü kokuyorsunuz' diye yanımıza bile yaklaşmıyorlar. Bu da bizi çok üzüyor'' diye konuşunca, duygulu anlar yaşandı.

Sezen'in talimatıyla, Karataş Kaymakamlığı Köylere Hizmet Götürme Birliği'nin bütçesinden sağlanan kaynakla çadırların yakınındaki Sosyal Destek Merkezi'ne önce güneş enerjisi sistemi kuruldu. Merkezde atıl durumda bulunan banyo işler hale getirildi. Ardından çocukları yıkaması için ücret karşılığında köylü bir kadın görevlendirildi. Şampuan, sabun ve havlu ile bunların yıkanması için çamaşır makinesi alındı.


Porje hayatta

Teker teker banyo yapan çocukların üzerlerindeki kirli giysiler çıkartılırken, yurdun dört bir yanından hayırsever kişi ve kuruluşlarca gönderilen giysiler giydirildi.

İç çamaşırından, pantolon ve gömleğe kadar baştan aşağı giydirilen çocuklar, ayna karşısında saçlarını da taradı.

Banyo yapan çocukları ikinci kez ziyaret eden Adana Vali Yardımcısı Haluk Sezen ise tarım işçisi çocuklara yılın 12 ayında kucak açan merkezin her türlü ihtiyaçlarını gidermenin görevleri olduğunu belirterek, ''Bu çocuklar bizim, onlar da evleri olan arkadaşları gibi okullarında dışlanmadan eğitim öğretim görmeli'' dedi.

Sezen, banyo sonrası elini öpmek isteyen, ancak buna izin vermediği çocukları tek tek yanaklarından öperek, ''Sizden bir tek şey istiyorum: Çalışın, okuyun, devletinize, milletinize faydalı evlatlar olun" dedi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler