Müdürlük için ilginç yöntem

Bilal Erdoğan Kartal Anadolu İmam Hatip Lisesi’nde okurken aynı okulda müdür olarak görev yapan Abdullah Şenyüz, Milli Eğitim Bakanlığı’nda müşavir yapılarak Gaziantep İl Milli Eğitim Müdürü olmasının önü açıldı.

Yayınlanma: 07.10.2009 - 09:02
Abone Ol google-news

Başbakan Erdoğanın dört çocuğundan biri olan Bilal Erdoğanın öğretmeni MEBde üst düzey bir göreve getirildi. Bilal Erdoğanın Kartal Anadolu İmam Hatip Lisesinde okuduğu dönemde okulun müdürü olan Abdullah Şenyüz önceki gün Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Başbakan Erdoğan ve Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçunun imzasıyla MEBde bakanlık müşavirliğine atandı. Şenyüzün adı bir süredir boş bulunan Gaziantep Milli Eğitim Müdürlüğü için de geçiyordu. Emekli olduğu için Gaziantep İl Milli Eğitim Müdürlüğüne getirilemeyen Şenyüzün, müşavirliğe atandıktan sonra Gaziantep İl Milli Eğitim Müdürü olarak da görevlendirilmesinin önü açıldı.

Şenyüz, gazetemize yaptığı açıklamada, daha önce emekli olduğu için Gaziantep İl Milli Eğitim Müdürlüğüne getirelemediğini belirterek Emekli olmuştum. Tekrar geri dönebilmek için böyle bir yolun izlenmesi gerekirdi. Bu nedenle böyle bir yol izlendidedi. Emekli olmasının MEBde müşavir olmasına engel olmadığını belirten Şenyüz, şu anda MEBde bakanlık müşaviri olarak ne görev yapacağını bilmediğini kaydetti.

Resmi Gazetede dün yayımlanan üçlü kararnameyle göreve başlayan Şenyüz, 1997-2001 yılları arasında Başbakan Erdoğanın oğlu Bilal Erdoğan Kartal Anadolu İmam Hatip Lisesinde öğrenciyken bu okulda müdürlük görevini yürütmüştü. Şenyüz daha sonra Gaziantepte bulunan Özel Erdem Kolejinde müdürlük yaptı. Şenyüz 2006 yılında ise Sakaryada kurulan Özel Sakarya Ada Bilim Kolejinde kurucu müdür olarak çalıştı. AKP iktidarına yakın olan Eğitim Bir-Sen, Şenyüzün Gaziantep İl Milli Eğitim Müdürlüğüne atanması için destek açıklamaları yapıyordu. Lisedeki öğretmeni MEBde müşavir olan Bilal Erdoğan, Kartal Anadolu İmam Hatip Lisesi Mezunları Derneği üyesi olarak okulla ilişkisini sürdürürken kararnameye imza atan Başbakan Erdoğan da derneğin fahri üyesi olarak düzenlenen bazı etkinliklere katılıyor.

Resmi Gazetedeki dünkü kararlara göre Hakkâri İl Milli Eğitim Müdürlüğüne Ömer Bulut atanırken Mardin İl Milli Eğitim Müdürü Hasan Dal da başka bir göreve atanmak üzere müdürlük görevinden alındı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler