"Bahçeli, Öcalan'ı asamaz"

MHP Genel Başkan Adayı Ahmet Reyiz Yılmaz, "Bahçeli Öcalan'ı asamaz. Tüm delegelerimiz bunu düşünmek zorundadırlar ve Bahçeli'nin bu günahına daha fazla ortak olmadan bir an önce değişimi açık yüreklilikle desteklemek zorundadırlar" dedi.

Yayınlanma: 08.10.2009 - 08:21
Abone Ol google-news

MHP Genel Başkan Adayı Ahmet Reyiz Yılmaz, Türkiye'de dışarıya bağımlı, "manda yönetimini andıran" bir süreç yaşandığını savunarak "Kanunlarımızı kendimiz yapamıyoruz. AB süreci adı altında içimiz boşaltıldı, devlet olma ciddiyetimiz yaralandı. Milletçe ağır hakaretlere maruz bırakılıyoruz. Tam bağımsız olduğumuzu kim iddia edebilir? Siyaseten Amerika ve AB'nin kontrolünde yürüyor işler. Ekonomik olarak yabancıya teslim bayrağı çekilmiş. Satılmadık hiçbir şey kalmamış neredeyse. Bu süreç sürdürülemez" dedi.

Ekonomik sürecin siyasal bağımsızlıkla beraber yürümek zorunda olduğunu ifade eden Yılmaz, "Öcalan asılmadan bu ülkede kimseye rahat olmayacak. Türkiye iradesini toplamak zorundadır. Bu irade ile ülkenin bağımsızlık günü kadar önemli bir gündür Öcalan'a idam kararının alınması" görüşüne yer verdi.

Yılmaz, iktidarın işleri git gide çıkmaza soktuğunu ve sorunu her geçen gün büyüttüğünü, çözüm adı altında ortaya konulan her önerinin çözüme değil sorunu var etmeye ve büyütmeye yönelik olduğunu öne sürdü. "Büyük günah Bahçeli'nin omuzlarındadır" diyen Yılmaz, "Eğer o erteleme kararına imza atılmayıp millete gidilip o gün idam zorlansaydı bu sorun temelli hallolacaktı. Sorunu buraya irade yoksunu cesaretsiz siyasiler taşımıştır. Milletimiz özellikle MHP'deki değişim Türkiye'nin bekası açısından hayati önem taşımaktadır. Delegelerimiz bunu anlamak ve görmek zorundadır" dedi.

Bahçeli'nin tekrar Genel Başkanlığa seçilmesi durumunda hiçbir şeyin değişmeyeceğini kaydeden Yılmaz, açıklamasını şöyle sürdürdü:
"Bölücüler mesafe almaya devam edecek. Öcalan liderliğini büyütmeye ve taraftar sayısını artırmaya devam edecek. Bahçeli Öcalan'ı asamaz Tüm delegelerimiz bunu düşünmek zorundadırlar ve Bahçeli'nin bu günahına daha fazla ortak olmadan bir an önce değişimi açık yüreklilikle desteklemek zorundadırlar. Hiç kimsenin makamı değişimle eksilmeyecek aksine yükselecek ve daha onurlu daha şerefli bir hale gelecek."


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler