Rusya'dan ABD'ye uyarı

Rusya Stratejik Füze Kuvvetleri Komutanı General Nikolay Solovtsov, Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov'un Polonya ziyareti öncesi, ABD'nin Polonya'da 2012'ye kadar 10 avcı füze yerleştirmesi anlaşması hakkında konuştu. Solovtsov, ABD'nin Doğu Avrupa'ya yerleştirmeyi planladığı füze kalkanının, Rus balistik füzelerinin hedefi haline geleceği uyarısını yineledi.

Yayınlanma: 10.09.2008 - 11:31
Abone Ol google-news

Rusya Stratejik Füze Kuvvetleri Komutanı General Nikolay Solovtsov, Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov'un yarın yapacağı Polonya ziyareti öncesinde yaptığı açıklamada, "Eğer üst düzey askeri-siyasi yetkililer böyle bir karar alırsa Çek Cumhuriyeti ve Polonya'daki kalkanların yanı sıra gelecekte kurulacak benzer kalkanların da Rus stratejik füzelerinin hedefi haline gelme olasılığını göz ardı edemem" dedi.

Polonya ve ABD'nin geçen ay 2012 yılına kadar Polonya'daki üsse 10 avcı füze yerleştirilmesi anlaşmasına atıfta bulunan Solovtsov, "Bu 10 avcı füze Rusya'nın saldırı potansiyeli üzerinde biraz olumsuz etkisi olmasına rağmen bu gücümüzden çok fazla bir şey eksiltmez. Ancak sorun, ABD'nin yasal hiçbir sorumluluk almayıp 'Sizi tehdit etmiyoruz' şeklinde sözlü varsayımlarda bulunması" diye konuştu.

Solovtsov, ABD'nin Doğu ve Batı Almanya'nın birleşmesi sırasında birleşik Almanya'da tek bir NATO askeri olmayacağı sözü verdiğini belirterek, "Peki onlar (NATO askerleri) şimdi neredeler?" dedi.

Lavrov, yarın yapacağı Polonya ziyaretinde füze kalkanı konusunu, başta Polonya Başbakanı Donald Tusk olmak üzere diğer yetkililerle görüşmesinde ele alması bekleniyor.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler