ÖDP'den eylem

Özgürlük ve Dayanışma Partisi Kadiköy İskele Meydanı'nda oturma eylemi yaptı. Eylem, Tutku Türkol adlı bir partilinin keyfi olarak gözaltına alınarak taciz ve hakaretlere maruz kaldığı gerekçesi ile yapıldı. Türkol, İskele Polis Merkezi Amirliği'nde görevli 5 polis memuru hakkında suç duyurusunda bulunacağını açıkladı.

Yayınlanma: 10.09.2008 - 12:45
Abone Ol google-news

Kadıköy İskele'de 5 Eylül 2008 akşamı yürüyerek evine gittiği sırada gözaltına alınarak, İskele Polis Merkezi Amirliği'nde ''taciz ve hakarete uğradığını'' öne süren Tutku Türkol ile ÖDP İstanbul İl Başkanı Sinan Tutal ve bir grup partili Kadıköy Adliyesi önünde toplandı.

Sinan Tutal, çeşitli sloganlar atan grup adına yaptığı açıklamada, ''Parti üyesi hakkında gözaltına alma prosedürü uygulanmadığını ve tutanak tutulmadığını'' iddia etti. Açıklamanın ardından, Tutku Türkol, avukatı ile İskele Polis Merkezi Amirliğinde görevli 5 polis memuru hakkında, ''Taciz'', ''Tehdit'', ''Hakaret'' ve ''Görevi kötüye kullanma'' iddiasıyla suç duyurusunda bulundu.
ÖDP'liler, daha sonra Kadıköy İskele'ye kadar yürüyerek polis merkezi önüne geldiler. Gruptakiler, bir süre oturma eylemi yaptıktan sonra dağıldılar.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler