Son kez "evet" dedi

İtalya'da tedavisi mümkün olmayan bir hastalığa yakalanan ve ilaçla suni komada tutulan kadın, ölmeden önce son arzusunun yerine getirilmesi için birkaç dakikalığına komadan çıkartıldı. Son isteği evlenmek olan hasta kadının acı çekmemesi için "evet" dedikten hemen sonra doktorlar tarafından tekrar uyutulduğu ifade edildi.

Yayınlanma: 10.09.2008 - 13:43
Abone Ol google-news

La Repubblica gazetesindeki habere göre, 50 yaşlarındaki Giovanna, hepatitin tedavisi mümkün olmayan bir türüne yakalandıktan sonra temmuz ayında acı çekmemesi için kendisini ilaçla komada tutmaya hazırlanan doktorlarına ve akrabalarına son arzusunun evlenmek için uyandırılmak olduğunu söyledi.

Evlilik öncesinden bir oğulları bulunan Giovanna ile Enzo'nun, bürokratik engellere rağmen pazar günü Padova'daki hastanenin reanimasyon servisinde evlendiği belirtilen haberde, düğünün davetlilerinin çiftin çocukları, 2 tanık ve bir belediye temsilcisi olduğu ve bu kişilerin servise steril giysiler ve maskelerle girdiği kaydedildi.

Daha sonra doktorların suni komada tuttukları Giovanna'yı uyandırmak için ilaç desteğini kestiği belirtilen haberde, Giovanna'nın yorgun olması ve acı çekmesine rağmen bilinci açık olarak "evet" diyebilecek gücü kendinde bulduğu, hemen ardından doktorlar tarafından tekrar uyutulduğu ifade edildi.

Doktorlar, Giovanna'nın birkaç haftalık ömrü kaldığını ve son arzusunun yerine getirilmesiyle "bilinci açık yaşamının bir sevinç pırıltısıyla son bulduğunu" aktardı.Giovanna'nın kocası Enzo da, "Bu onun son arzusuydu ve sonunda gerçek oldu. Bu sadece ikimize ait bir düş, bir deneyim" ifadesini kullandı.
 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler