Şanlıurfa'da toz bulutu

Şanlıurfa ve çevresinde, güneyden esen rüzgarın etkisiyle havada toz bulutu meydana geldi. Şanlıurfa Çevre ve Orman Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, havadaki partikül madde sayısının tehlikeli boyutta seyrettiği belirtildi. Tüm Şanlıurfalıların, özellikle kalp, astım ve solunum hastalığı olanların fiziksel aktivitelerini en düşük seviyede tutmaları istendi.

Yayınlanma: 10.09.2008 - 13:44
Abone Ol google-news

Güneyden esen rüzgarın etkisiyle Şanlıurfa ve çevresinde etkili olan toz bulutu nedeniyle havadaki partikül (parçacık) madde seviyesinin tehlikeli boyutta seyrettiği bildirildi.
İl Çevre ve Orman Müdürlüğü'nden yapılan yazılı açıklamada, hava kalitesi ölçüm istasyonunda anlık, saatlik ve günlük ölçümler yapıldığı belirtildi.
Açıklamada, şunlar kaydedildi: ''Ölçümlere göre, havadaki partikül madde seviyesi tehlikeli boyutta seyretmektedir. Kalp, solunum hastalığı ve astım gibi rahatsızlıkları bulunan kişiler, yaşlılar ve çocuklar, evlerinde kalmalı ve aktivite seviyelerini düşük tutmalıdır. Bunun dışında herkes dış ortamda yapılan tüm fiziksel aktivite seviyelerini düşük tutmalıdır. Uzun süreli ve yoğun efor sarfının azaltılması gerektiği yönünde basın yoluyla halkın uyarılması gerekmektedir. Sağlık Müdürlüğü'nce kirliliğin sağlık üzerine etkileri ve alınabilecek önlemler konusunda basına bilgi verilmesi sağlanmalıdır.''


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler