'Hükümet olarak özel sektöre güvenimiz tamdır'

Sanayi ve Ticaret Bakanı Nihat Ergün, ''Nasıl Cumhuriyetten bu yana gerçekleştirdiğimiz sanayileşme hamlesinin arkasındaki gizli kahraman özel sektörse şimdi de küresel krizin aşılmasında özel sektörün katkısı çok büyüktür'' dedi.

Yayınlanma: 11.10.2009 - 20:46
Abone Ol google-news

Sanayi ve Ticaret Bakanı Nihat Ergün, Kayseri Sanayi Odası (KAYSO) tarafından Hilton Otelinde düzenlenen ve çeşitli ödüllerin dağıtıldığı, ''Sanayi Gecesi 2009''a katıldı.
''Kayserili'nin başarısının altında yatan bu. Kayserili'de istek var, arzu var, azim var'' diyen Ergün, Kayseri'de söylenen, ''gönülsüz yapılan iş, ya karın ağrıtır ya da baş'' sözünü hatırlattı.

Kayseri'deki kalkınma ve gelişme azminin, tüm illere örnek olacağını ifade eden Ergün, ''Sanayicimizin, ticaret erbabımızın, girişimcimizin üretmekle kalmayıp aynı zamanda ürettiği malı pazarlama aşamasında da aktif rol oynaması takdire şayandır'' dedi. Ergün, Kayseri'nin üretimini sadece yurt içinde değerlendirmeyen, aynı zamanda yurt dışında Türkiye'yi gururla temsil eden ve krizin aşılmasında önemli katkıları olan bir il olduğunu söyledi.

Bakan Ergün, şöyle devam etti: ''Türkiye, sağlam, istikrarlı ve özel sektör odaklı bir büyüme içerisindedir. Özel sektör, kendisinden bekleneni gerçekleştirmiş ve büyümenin hedefi haline gelmiştir. Türk özel sektörü, geride bıraktığımız 86 yılda olağanüstü bir gelişme göstermiş, sanayi alanında önemli yatırımlar yapmıştır. Gelinen noktada, sanayiciler ülkemiz kalkınma ve sanayileşme hamlesinin yenilikçi yüzünü oluşturmaktadır. Hükümet olarak özel sektöre olan güvenimiz tamdır. Nasıl Cumhuriyetten bu yana gerçekleştirdiğimiz sanayileşme hamlesinin arkasındaki gizli kahraman özel sektörse şimdi de küresel krizin aşılmasında özel sektörün katkısı çok büyüktür. 100'üncü yılını kutlayacağımız Cumhuriyetimizin şekillenmesinde baş aktör yine özel sektör olacaktır.''

'Bu müthiş gurur verici bir tablo'

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu da yaptığı konuşmada, Türkiye'de ilk bin firma arasında Kayseri orijinli 100 firma bulunduğunu ifade ederek, ''Bu müthiş gurur verici bir tablo. Keşke 80 ilimiz de Kayseri gibi olsa, Türkiye çok daha farklı yerlerde olacaktır'' dedi. Hisarcıklıoğlu, Kayseri'de kazanmada yarış olduğu gibi, hayır işlerinde de bir yarış olduğunu belirterek, ''Sadece Kayseri'de yaşayan hayırseverler değil, Kayseri dışında yaşayan hemşehrilerimiz de hayır işlerinde yarışıyorlar. Bugün itibarıyla bu hayırseverlerimizin katkıları 120 milyon doları aştı'' diye konuştu.

Kayseri'nin eğitimde de yarış içine girdiğini ve birinciliği aldığını söyleyen Hisarcıklıoğlu, Kayseri'de şu an bir devlet ve bir vakıf üniversitesi bulunduğunu, ikinci devlet ve vakıf üniversitelerinin kurulması için de çalışmaların devam ettiğini anlattı. Geçmiş yıllarda ÖSS'de Kayseri'nin başarılı olamadığını, ancak son yıllarda bu alandaki başarıların da arttığını belirten Hisarcıklıoğlu, bu yıl ÖSS birincisinin Kayseri'den çıktığını söyledi. Hisarcıklıoğlu, ''Demokrasimize dört elle sarılmamız gerekiyor. Çünkü bir tornacının çocuğu olan bir kişi, bugün Cumhurbaşkanı oluyorsa, bu demokrasinin güzelliğidir. Bu, demokrasinin en güzel örneğidir. Eğer çalışıp azmedersek, her makama geliriz. Bu ülkede her şey açık'' dedi.

'Türkiye için çalışıyoruz'

Sanayi Gecesi'nin ev sahipliğini yapan KAYSO Başkanı Mustafa Boydak, yaptığı konuşmada, Türkiye için çalıştıklarını, Türkiye için ürettiklerin söyledi. ''Türkiye'nin üretim üssü Kayseri'' sloganıyla bütünleştiklerini ve bu sözün gereğini yerine getirmek için var güçleriyle çalıştıklarını ifade eden Boydak, Kayseri sanayisini geleceğe taşımak adına yaptıkları dönüşüm çalışmalarını anlattı.

KAYSO Yönetim Kurulu olarak sosyal sorumluluk faaliyetleri de yürüttüklerini belirten Boydak, ihtiyacı olan ilçelere özellikle eğitim alanında destek verdiklerini ifade etti. Dünya ekonomisinin zorlu bir sınavdan geçtiğini, dünya ekonomisine entegre olmuş Türkiye'nin de yaşanan ekonomik küçülmelerden nasibini aldığını söyleyen Boydak, ''Hükümetimizin bu süreçte zaman zaman gecikmeli de olsa almış olduğu tedbirler, sanayimizi kısmen rahatlatmıştır. Ancak bu rahatlamanın ekonomiye anında yansımayacağının da bilincindeyiz. Kısa vadeli rahatlamalardan ziyade, beklentimiz orta ve uzun vadede ekonomimizin güven veren yapıya kavuşmasıdır'' diye konuştu.

Ödül töreni

Gecede konuşmaların ardından KAYSO Başkanı Mustafa Boydak ve Meclis Başkanı Nurettin Okandan tarafından Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'e KAYSO'nun ambleminin bulunduğu çini tabak hediye edildi.

''Sanayi Gecesi''nde toplam 85 kişi ve kuruluşa ödül verildi. İSO'nun ilk ve ikinci 500 listelerindeki Kayserili toplam 32 firma, Kurumlar Vergisi sıralamasında ilk 15 firma, Gelir Vergisi sıralamasında 13 kişi, ihracat sıralamasında ilk 15 firma ile 10 kişi Kayseri'ye hizmetlerinden dolayı özel ödüle layık görüldü. Sanayicilere ödülleri, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, TBMM Başkan Vekili Sadık Yakut, Sanayi ve Ticaret Bakanı Nihat Ergün, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Türk Sanayici ve İşadamları Derneği (TÜSİAD) Başkanı Arzuhan Doğan Yalçındağ, TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, Kayseri Valisi Mevlüt Bilici ve Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki tarafından verildi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler