''Türk-Yunan İş Forumu" düzenleniyor

Yunanistan'ın Ankara Büyükelçiliği ve İzmir Ticaret Odası'nın (İZTO) ortaklaşa düzenlediği ve ana teması yiyecek-içecek olan ''Türk-Yunan İş Forumu''nun 15-16 Ekim günlerinde İzmir'de gerçekleştirileceği bildirildi.

Yayınlanma: 13.10.2009 - 10:15
Abone Ol google-news

Forum ile ilgili düzenlenen basın toplantısında konuşan Yunanistan'ın İzmir Başkonsolosu Hara Skolarikou, Yunan Büyükelçiliği'nin forumu düzenlemesindeki hedefin, Yunanistan ve Türkiye'nin iş dünyasıyla, yerel kuruluşlarıyla, yerel yönetimleriyle ekonomik ve ticari ilişkileri güçlendirmek ve özellikle coğrafi yakınlık nedeniyle doğu Ege'deki Yunan adalarına ve Türkiye'nin batı kıyılarına çift taraflı ticareti geliştirmek olduğunu anlattı.

Skolarikou, etkinlik süresince Yunanistan'ın Ankara Büyükelçisi Fotios Ksidas'ın her iki ülkenin iş alanındaki faaliyetlerinin devamına katkıda bulunan ve Türk pazarına Yunan ürünlerinin ihracını kolaylaştıran Türk şirketlerine ödül vereceğini söyledi.

Türkiye'nin Yunanistan'a ihracatının, Yunanistan'ın Türkiye'ye olan ihracatından çok daha fazla olduğunu, bunun da Yunanistan'ın dış ticaret dengesi açısından büyük eksiklik olduğunu vurgulayan Skolarikou, foruma katılacak şirketlerin bu durumun dengelenmesi için yardımlarını beklediklerini dile getirdi.

Skolarikou, forumun ana temasının yiyecek ve içecek olduğunu, ancak foruma katılmak isteyen farklı ekonomik alanlardaki iş adamlarını da misafir edeceklerini ifade etti.
Büyükelçi Skolarikou, foruma Yunanistan'dan 30'dan fazla firmanın katılacağını kaydetti.

İZTO Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Demirtaş da foruma Yunanlı iş adamlarıyla Ege adalarından ticaret odası başkanları, valiler ve belediye başkanlarının katılacağını söyledi. Demirtaş, Yunanistan'ın Ankara Büyükelçisinin önerisiyle hazırlanan etkinlikte Türk ve Yunan firmalarının ikili görüşmeler gerçekleştireceğini kaydetti.

Türkiye'den 50'ye yakın firmanın ikili görüşmelere katılacağını dile getiren Demirtaş, ''Foruma Yunanistan'dan da ilgi büyük. Atina-İzmir uçaklarının dolduğu bilgisini aldım'' dedi.

Demiştaş, forumun düzenlenmesinde katkılarından dolayı teşekkür ettiği Başkonsulos Skolarikou'nun göreve geldiği günden bu yana kendilerine çok yardımcı olduğunu, özellikle iş adamlarının ihtiyacı olan çok giriş-çıkışlı vize konusunda yardımlarının bulunduğunu, geçtiğimiz yıl çok giriş-çıkışlı vizede yüzde 236 artış yaşandığını anlattı.

 

Papandreu'ya tebrik ve davet mektubu

Yunanistan Başbakanı ve Dışişleri Bakanı Yorgo Papandreu'nun Türk-Yunan dostluğuna büyük katkılar yaptığının altını çizen Demirtaş, kendisinin seçiimi kazanmasından dolayı büyük memnuniyet duyduklarını dile getirdi.

Demirtaş, 1992 yılından bu yana Türk-Yunan dostluğuna katkı koymak için hızla ve her zaman çalışmalar yürüttüklerini belirterek, ''Ama şimdi Yorgo Papandreu'nun süratine biz de ayak uydurmak zorundayız. Çünkü seçildikten 3 gün sonra Türkiye'ye geldi ve sayın Başbakan ile görüştü. Çok hızlı bir başlangıç yaptı. Şimdi biz de geçmişe göre daha hızlı ve daha çok çalışmak zorundayız ki başbakanların bu açılımına destek verelim'' diye konuştu.

Demirtaş, toplantının sonunda Başkonsolos Skolarikou'ya, Yunanistan Başbakanı ve Dışişleri Bakanı Papandreu'ya iletilmek üzere, hem seçilmesinden dolayı tebrik ettiği hem de kendisini İzmir'e davet eden bir mektup sundu.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler