New York, Seni Seviyorum filminin galası yapıldı

''New York, I love You'' (New York, Seni Seviyorum) adlı filmin New York'ta düzenlenen gala gecesine filmin yönetmenlerinden Fatih Akın ve oyuncularından Uğur Yücel de katıldı.

Yayınlanma: 15.10.2009 - 06:43
Abone Ol google-news

New York'ta sinema salonlarında 16 Ekim'den itibaren gösterilecek film New York'ta romantik aşk hikayelerini konu alan 11 yönetmenin kısa filmlerinden oluşuyor. Fatih Akın'ın ''China Town'' isimli kısa filminde usta oyuncu Uğur Yücel başrolde oynuyor.

Filmin diğer oyuncuları arasında Shia LaBeouf, Natalie Portman, Hayden Christensen, Blake Lively, Orlando Bloom, Chris Cooper, Andy Garcia, Christina Ricci, Robin Wright Penn, Julie Christie and Ethan Hawke gibi ünlü isimler bulunuyor.

Manhattan'da Ziegfeld sinema salonunda yapılan gala gecesine basının da yoğun bir ilgisi vardı. Galaya beraber gelen Fatih Akın ve Uğur Yücel'in fotoğrafları ve görüntüleri sinema salonunun önündeki caddeye kurulan kırmızı halıda Amerikalı ve uluslararası basın tarafından çekildi.

Uğur Yücel, Fatih Akın ile birlikte böyle bir projeyi hayal ettiklerini, bu hayali filmin New York'ta gösterilmesiyle noktaladıklarını, bu yüzden New York'a geldiklerini ve mutlu olduklarını söyledi.

Yücel, filmin bütününü ilk kez bu gala gecesinde izleyeceklerini belirterek New York'ta olmanın her oyuncunun hayali olduğunu, herkesin burada bir film çekmek, bir filmin içinde olmak istediğini ifade etti. Yücel gülümseyerek ''benim öyle hayallerim olmamakla birlikte bu şehri sahiden çok seviyorum. Fatih de böyle bir film düşününce, benim oynamamı isteyince ben de oynadım'' dedi.

Yönetmen Fatih Akın da, ''New York'ta olmanın güzel olduğunu ve New York'un özel bir yer olduğunu'' söyledi. Akın, sinemayı sevenlerin New York'u da sevmesi gerektiğini, çünkü bu şehirden pekçok sanatçının çıktığını kaydetti.

''Buraya gelmek ve burada film yapmak güzel oldu'' diye konuşan Akın, ABD'de ilk defa film çektiğini belirtti.

Akın bir soru üzerine, ''ben her zaman Uğur Abimle çalışmak istedim. Uğur Yücel'i çok severim; çok sevdiğim, saydığım ve gönlümde özel bir yeri olan biridir'' dedi.

Akın filme başlamadan önce üzerinde düşünmek için Yücel ile Antalya'ya gittiklerini, orada filmin hikayesi hakkında birlikte düşündüklerini, sohbet ettiklerini, hikayeyi yazdıklarını ve New York'ta da çektiklerini söyledi.
 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler