Gazetelerde bugün

Cumhuriyet Gazetesi okuyucularına 'Büyüme durdu' manşetiyle küresel durgunluğun, Türkiye ekonomisinde son 6.5 yılın en sert düşüşüne neden olduğunu belirtti. Hürriyet Gazetesi 'Mürekkepten Yakalandılar' manşetiyle Deniz Feneri davasına yer verirken, Milliyet Gazetesi de Deniz Feneri davasını 'Kavşaktaki Adam' manşetiyle okuyucularına aktardı.

Yayınlanma: 11.09.2008 - 07:07
Abone Ol google-news

CUMHURİYET

Büyüme durdu

2006'nın ikinci yarısından itibaren hız kesen büyüme, bu yılın ikinci çeyreğinde ise durma noktasına gelerek yüzde 1.9'da kaldı. Büyüme oranı son 78 ayın en düşük seviyesine geriledi.

 

HÜRRİYET

Mürekkepten yakalandılar

Alman Başkomser, Deniz Feneri davasında kara para trafiğini açıklarken, "Tükenmez kalem mürekkebinin kuruma hızının hesaplanması sayesinde belgeler üzerindeki tarihin düzmece olduğunu belirledik" dedi.

 

MİLLİYET

Kavşaktaki adam

Deniz Feneri e.V.iddianemesine göre bütün yollar, kurulan birçok şirkette ortak olan Kanal 7'nin sahibi Zekeriya Karaman'a çıkıyor.

 

RADİKAL

Becerikli Abdullah bey

Abdullah bey yabancı bir grubun özelleştirmeyle aldığı dev bir şirketin bazı işlerinde son sözü söylüyor, yönetimde temsilcisi bile var, 'ortak' da deniliyor, ama daha çok mütemede benziyor.

 

TERCÜMAN

ABD'den soyun gel

Avrupa Birliği'ne uyun amacıyla hazırlanan Ulusal Program taslağı, sınır güvenliğimizden, ekonomik yapımıza kadar her şeyimizi tehlikeye atıyor. Uyum Programına göre asker sınırdan çekilecek yerine özel polis gelecek. Devletin elindeki tüm işletmeler satılacak.

 

AKŞAM

AKP'nin ikinci tezkere krizi

Sınır Ötesi tezkeresini 41 gün bekleten hükümet yeni bir krizin eşiğinde. Genelkurmay, Kuzey Irak'taki PKK operasyonları için çıkarılan tezkerenin uzatılmasını istiyor. Yerel seçim hesabı yapan AKP ise 'Güneydoğu'yu kaybederiz' endişesinde.

 

POSTA

İşte Türkiye'nin hali

Yılın ikinci 3 aylık döneminde büyüme hızı yüzde 1.9 olarak açıklandı. Tarım sektörü yüzde 3.5 küçüldü. Bu 2002'den beri en düşük büyüme oranı. Uzmanların yorumu şöyle: Yatırımların durduğu, işsizliğin arttığı, refah düzeyinin düştüğü, alım gücünün zayıfladığı ortada. Hükümet görevini yapmadığı için bu tablo ortaya çıktı.

 

VATAN

İtiraf anlaşması

Deniz Feneri e.V'nin başkanı Mehmet Gürhan suçunu itiraf edince, mahkemeyle anlaşma sağlandı. Derneğin eski başkanı, çektiği paraları Euro 7 ve Weiss adlı şirkete "borç" verdiğini öne sürdü.

 

STAR

Bayram Ağa'ya çifte hortum

CHP'li Meral, milletvekili seçilince eski sendikası Yol-İş'ten kendisine 5 bin YTL maaş bağlattı, işçi parasıyla 120 bin YTL'lik Mercedes aldı.

 

SABAH

Ermeniler çekilebilir

Cumhurbaşkanı Gül, "Erivan'da görüm ki Ermeniler de işgal ettikleri Azeri topraklarından çekilmeye gönüllü" dedi.

 

YENİŞAFAK

İzin alarak iş yapmayınız

Aliyev'le görüşmek üzere Bakü'ye giden Gül, Erivan ziyaretini eleştirenleri yanıtladı. Türkiye'yi muz cumhuriyeti gibi görüyorlar. Ne ABD, ne AB 'den hiçbir telkin söz konusu değil.

 

ZAMAN

Kapatma davası büyümeyi frenledi

AKP hakkında 14 Mart'ta açılan kapatma davasının ekonomiye faturası ağır oldu. Son 5,5 yılda kesintisiz devam eden, ancak 2006 yılının sonlarına doğru hız kesen büyüme, kapatma davasıyla ilgili tartışmaların yaşandığı bu yılın ikinci çeyreğinde adeta durma noktasına geldi.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler