Chertoff: Havacılık terörizme karşı zayıf

ABD İç Güvenlik Bakanı Chertoff, havacılık sektörünün hala terörizme karşı zayıf olduğunu belirtti. Chertoff ''El Kaide, hedef almak istediği bir sektör olan havacılık sektörüne odaklanmaya devam ediyor" dedi.

Yayınlanma: 11.09.2008 - 07:46
Abone Ol google-news

ABD İç Güvenlik Bakanı Michael Chertoff, 11 Eylül saldırılarının yedinci yılında havacılık sektörünün hala terörizme karşı zayıf olduğunu söyledi.

ABD'nin başkenti Washington'daki Ulusal Basın Kulübü'nde konuşan Chertoff, ''El Kaide, hedef almak istediği bir sektör olan havacılık sektörüne odaklanmaya devam ediyor. Bununla birlikte artık daha güvenlikte olduğumuza kuşku yok'' ifadesini kullandı.
El Kaide'nin Irak'ta zayıfladığını söyleyen Chertoff, ''Terör örgütü, Arap dünyasında saygınlık kaybetmekten mustarip'' dedi.

11 Eylül 2001'deki saldırılardan sonra alınan büyük önlemleri sıralayan Bakan, bununla birlikte ''10 Eylül'deki zihniyete geri dönülmemesi, yani terör tehdidine karşı rehavete kapılmamak gerektiğini'' de sözlerine ekledi.

Chertoff olası ciddi tehditleri de, ''iyi silahlanmış Hizbullah, FARC ve Latin Amerika kökenli tehlikeli MS-13 çetesi'' olarak sıraladı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler