Kuvvetli sağanak uyarısı

Marmara'nın batısı ile İzmir, Aydın, Manisa ve Muğla'nın kuzey ilçelerinde kuvvetli sağanak bekleniyor.

Yayınlanma: 17.10.2009 - 06:36
Abone Ol google-news

Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü'nden yapılan ''meteorolojik uyarı''da, Marmara'nın batısı (İstanbul'un Avrupa Yakası, Edirne, Kırklareli, Tekirdağ, Çanakkale, Balıkesir ve Bursa'da), İzmir, Aydın, Manisa ve Muğla'nın kuzey ilçelerinde, saat 06.00'dan itibaren kuvvetli sağanak beklendiği bildirildi.

Uyarıda, sağanağın Pazar 06.00'ya kadar devam etmesinin beklendiği, su baskını, ani sel, yıldırım gibi risklerin oluşabileceği belirtildi.

 

Tekirdağ'da sağanak

Öte yandan Tekirdağ Meteoroloji Müdürlüğü yetkilileri, Tekirdağ ve ilçelerini etkisi altına alan sağanağın aralıklı olarak salı gününe kadar sürmesinin beklendiğini, ölçümlere göre son 24 saatte metrekareye 42.9 kilogram yağış düştüğünü belirttiler.

Kentte en yüksek hava sıcaklığının 17, en düşük ise 15 derece olacağını bildiren yetkililer, Tekirdağ'da yarın sabah 06.00'ya kadar kuvvetli sağanak beklendiğini, vatandaşların ani sel, su baskını ve yıldırım düşmelerine karşı dikkatli olmaları gerektiğini kaydetti.
Bu arada, Şarköy ve Çorlu ilçelerinde etkili olan gök gürültülü sağanak, yaşamı olumsuz etkiledi.

Şarköy'de, Camikebir Mahallesi Olukbaşı Sokağı'ndaki bir apartmanın çatısına yıldırım düştü.

Atatürk, Sarıcapaşa ve Marmara caddeleri, kanalların tıkanması üzerine su altında kaldı.
Kısa süreli araç ve yaya trafiğine kapanan caddeler, belediye ekiplerinin yağmur kanallarını açmasıyla normale döndü. Çorlu'da ise Hıdırağa Mahallesi'nde bazı evleri su bastı.

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler