Trafik kazaları can almaya devam ediyor

Yurt genelinde trafik kazaları can almaya devam ediyor.İstanbul, Bolu, Ankara, Balıkesir, Kayseri, Çorum, Sıvas ve Kocaeli'de meydana gelen trafik kazalarında 11 kişi öldü, 13 kişi yaralandı.

Yayınlanma: 17.10.2009 - 07:11
Abone Ol google-news

Bahçelievler'de meydana gelen trafik kazası sonucu yanan araçtaki 3 kişi hayatını kaybetti.
İrfan Yener (33) yönetimindeki 34 VF 9180 plakalı minibüs, E-5 karayolu Ömür rampasında sürücünün direksiyon hakimiyetini kaybetmesi nedeniyle Abdülhamit İşçen'in kullandığı 34 VH 8051 plakalı kamyona arkadan çarptı.

Çarpmanın etkisiyle savrulan ve yolun solundaki çelik bariyerlere vurarak duran minibüsün motor bölümü yanmaya başladı.

Kazayı görerek duran yurttaşlar, minibüsün içindeki 3 kişiyi kurtarabilmek için kısa sürede yükselen alevlere yangın söndürme tüpleriyle müdahale etmeye çalıştı. Yangın, yurttaşlar ile olay yerine gelen itfaiye ekiplerince güçlükle söndürüldü.

Bu sırada, yurttaşlar tarafından yanan minibüsten çıkartılan ve olay yerindeki bir ambulansla İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesine kaldırılan ve kimliği henüz belirlenemeyen bir kişi, yapılan müdahalelere rağmen kurtarılamadı.

Minibüsün sürücü mahallindeki Yener ile yanında bulunan ve üzerinden kimliğini belirlemeye yarayacak herhangi bir belge çıkmayan bir kişi de sıkışarak hayatını kaybetti.

Kısmen yanan cesetler, itfaiye ekiplerinin yaklaşık yarım saat süren çalışmasının ardından çıkartılarak olay yerindeki incelemelerin ardından Adli Tıp Kurumuna gönderildi.

Bu arada gözaltına alınarak Bahçelievler Polis Merkezine götürülen ve yangına söndürme tüpleriyle ilk müdahaleyi yapan kamyon sürücüsü Abdülhamit İşçen, minibüsün başka bir aracın sıkıştırması sonucu kurtaramayarak kendisine çarptığını ve bariyerlere çarptıktan sonra da yanmaya başladığını söyledi.

Kaza nedeniyle yaklaşık 2 saat trafiğe kapalı kalan E-5 Karayolu, araçların kaldırılmasının ardından tekrar ulaşıma açıldı.

 

Bolu'da trafik kazası: 1 ölü, 4 yaralı

Bolu'daki trafik kazasında 1 kişi öldü, 4 kişi yaralandı.
Gerede yönünde seyreden, İdris Özcan yönetimindeki 67 TH 343 plakalı otomobil, Yeniçağa Köroğlu Çamlıbel mevkisinde direksiyon hakimiyetinin kaybolması sonucu yoldan çıkarak yamaçtan düştü. Kazada otomobil sürücüsü İdris Özcan hayatını kaybederken, Suat Kurt, Hacı ve Ali Çelik ile Fatma ve Hacer Yılmaz yaralandı.

Bolu Belediyesi İtfaiye ekipleri yaralıları iplere bağladıkları sedyeler ile otomobilin düştüğü yerden güçlükle çıkardı.

Yaralılar, sağlık ekipleri tarafından yapılan ilk müdahalenin ardından Bolu Köroğlu Devlet Hastanesine kaldırılarak tedavi altına alındı.

 


Kocaeli'de trafik kazası: 1 ölü, 1 yaralı

Kocaeli'nin Gölcük ilçesindeki trafik kazasında 1 kişi öldü, 1 kişi yaralandı.
Alınan bilgiye göre, Karamürsel'den Gölcük yönüne giden Efkan Akdağ yönetimindeki 41 AE 603 plakalı otomobil, D-130 kara yolunun Gonca Rampası mevkisinde yol kenarındaki elektrik direğine, ardından duvara çarparak devrildi.

Otomobilde bulunan Yasin Uyar (26), kaza yerinde hayatını kaybetti, otomobilde sıkışan sürücü Efkan Akdağ (22) ise itfaiye ekipleri tarafından kurtarıldı. Ağır yaralanan Akdağ, 112 Acil Yardım ekiplerince Gölcük Devlet Hastanesine kaldırıldı.


Körfez'de kaza: 1 ölü, 4 yaralı,

Kocaeli'nin Körfez ilçesinde minibüsün evin bahçesine düşmesi sonucu 1 kişi öldü, 4 kişi yaralandı.

Yukarı Hereke Mahallesi'ndeki kazada, Vefa Tenik'in kullandığı 41 PA 128 plakalı minibüs, rampa aşağı seyir halindeyken virajı alamayıp kaldırıma çarptıktan sonra yaklaşık 3 metre yükseklikten Yener ve Şehri Yavuz'a ait tek katlı evin çatısına da çarparak bahçeye düştü.

Kazada minibüs sürücüsü Vefa Tenik (32) olay yerinde hayatını kaybetti. Minibüsle işlerine gitmek için yola çıktıkları öğrenilen Ayhan Yaman, Mahmut ve Hamit Yolcu ile Ali Gicili yaralandı.

Hurdaya dönen minibüste skışan yaralılar, yurttaşlar ve itfaiye ekiplerinin çalışması sonucu çıkarıldı. Ayhan Yaman ve Mahmut Yolcu 112 Acil Yardım ekiplerince Derince Devlet, Ali Gicili İzmit Seka Devlet, Hamit Yolcu ise Fatih Devlet Hastanesine kaldırıldı.

Görgü tanıkları, minibüsün yol seviyesinin altında bulunan evin çatısına hafif şekilde çarparak bahçeye düştüğünü, kaza sırasında evde iki aileye mensup 10'u aşkın kişinin uyuduğunu, minibüsün evin üzerine düşmesi halinde büyük bir facia yaşanabileceğini söyledi.

Şehri Yavuz da, kaza sırasında büyük bir gürültü duyduğunu ve evde sarsıntı yaşandığını belirterek, ''deprem oluyor sandım. Minibüsün çatıya çarpması nedeniyle çatıda ve evin bir kolonunda hafif hasar meydana geldi'' dedi.

Kendisinin işten yeni geldiğini, ancak evde çok sayıda kişinin uykuda olduğunu ifade eden Yavuz, minibüsün evin üzerine düşmesi halinde bir felaketin yaşanabileceğini dile getirerek, ''büyük bir faciadan kurtulduk'' diye konuştu.

Bu arada, kazazedelerin yakınları olay yerine geldi. Hayatını kaybeden Vefa Tenik'in babası Hacı Naip Tenik sinir krizi geçirdi. Tenik, ambulansla hastaneye kaldırıldı.

 

Polatlı'da kaza: 2 ölü, 2 yaralı

Ankara'nın Polatlı ilçesindeki trafik kazasında 2 kişi öldü, 2 kişi yaralandı.

İzmir'den Ankara'ya giden Bünyamin Yılmaz(24) yönetimindeki 35 AL 0997 plakalı otomobil, E-90 kara yolunun 25. kilometresi Polatlı Organize Sanayi Bölgesi yol ayrımında bariyerlere çarptı.

Kazada, sürücünün babası Ramazan Yılmaz (51) olay yerinde, amcasının eşi Raziye Yılmaz (44) da kaldırıldığı Polatlı Duatepe Hastanesinde hayatını kaybetti.

Sürücü Bünyamin Yılmaz ile Onur Can Yılmaz (3) ise kazada hafif yaralandı.
 

 

Balıkesir'de kaza: 1 ölü

Balıkesir'de bir alışveriş merkezinde özel güvenlik görevlisi olarak çalıştığı öğrenilen Ümit Özeveren (23), gece iş yerine ait şantiyede devriyeye çıktı.

Özeveren, hemzemin geçitten geçerken Eti Maden'e ait bor yüklü trenin altında kaldı. Alışveriş merkezinin diğer güvenlik görevlileri, trenin yaklaşık 100 metre sonra durmasının ardından, rayların üzerinde Özeveren'in cesedini buldu.

Tanınmaz hale gelen Özeveren'in cesedi, Cumhuriyet Savcısının talimatıyla Balıkesir Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı. Ümit Özeveren'in bir yıllık evli ve eşinin hamile olduğu öğrenildi.

 

Kayseri'de kaza: 1 ölü

Kayseri'de, Ramazan Uçan'ın (64) kullandığı 68 AF 918 plakalı otomobil, Kocasinan Bulvarı-Nato Caddesi kavşağında, yolun karşısına geçmek isteyen Ali Toy'a (68) çarptı.

Ağır yaralanan Toy, kaldırıldığı Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesinde müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Olayla ilgili soruşturma sürüyor.

 

Çorum'da kaza: 1 ölü

Çorum'un İskilip ilçesinde, Kadir Memiş (34) yönetimindeki 19 FA 185 plakalı traktör, Yenice köyünde yoldan çıkarak tarlaya devrildi. Sürücü, olay yerinde hayatını kaybetti.

 

Sıvas da kaza: 2 yaralı

Sıvas'ın Koyulhisar ilçesinde, Onur Ekinci (25) idaresindeki 06 BP 9482 plakalı kamyonet, D-100 kara yolunun Hanardı mevkisinde şarampole devrildi.

Yaralanan Ekinci ile yanındaki Mehmet Kavalcı (43), Koyulhisar Devlet Hastanesine kaldırıldı. Kavalcı, buradaki ilk müdahalenin ardından Sivas'a sevk edildi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler