Serpincik Göleti kuruyor

Sivas'ta çok sayıda tarım alanının sulanmasında kullanılan Serpincik Göleti, kendisini besleyen Çerçi Deresi'nin suyunun kuraklık nedeniyle azalması üzerine kuruma noktasına geldi. Bölge tarımı için çok büyük önem arz eden gölette su seviyesinin düşmesiyle gölette yaşayan balıkların ve diğer canlıların da tehdit altında kaldığı bildirildi.

Yayınlanma: 11.09.2008 - 09:14
Abone Ol google-news

Sivas İl Özel İdare Müdürlüğü'ne bağlı hizmet veren ve sulama amaçlı kullanılan Serpincik Göleti, kendisini besleyen Çerçi Deresi'nin suyunun kuraklık nedeniyle azalması nedeniyle kuruma tehdidiyle karşı karşıya kaldı.

Çok sayıda tarım arazisini sulayan ve bölge tarımı için çok büyük önem arz eden gölette su seviyesinin büyük oranda düşmesiyle burada yaşayan balıkların ve diğer canlıların da tehdit altında kaldığı bildirildi.

Su topladığı alan çöl görünümü alan gölette, ilkbahar mevsiminde sular altında kalan adacıklar ve ağaçlar gün yüzüne çıktı. Yürüyerek ortasına kadar inilebilen gölette, bir kıyıdan diğer kıyıya kadar yüzmeden geçilebiliyor.

Göletin suyunun yaz döneminde belli bir program dahilinde arazilere akıtıldığını belirten yetkililer, bugünlerde suyun az olması nedeniyle fasulye gibi suya çok ihtiyaç duyan öncelikli ürünler için kısıtlı bir sulamanın olduğunu kaydettiler.

Kuraklık nedeniyle debisi düşen Çerçi Deresi'nin suyunun dere kenarındaki tarım arazilerinde kullanılması nedeniyle gölete su gelmediğini ifade eden yetkililer, yağışların başlamasıyla birlikte derenin suyunun tekrar artmasının beklendiğini belirttiler.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler