Sarıgül iddialı konuştu

Türkiye Değişim Hareketi (TDH) Lideri ve Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül, ''Türkiye Değişim Hareketi işsizliği mutlaka yenecektir. Yatırımın ve üretimin önünü açacak, yeni bir kalkınma programını hayata geçirecektir'' dedi.

Yayınlanma: 17.10.2009 - 14:24
Abone Ol google-news

Türkiye Değişim Hareketi (TDH) Lideri ve Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül, TDH Kocaeli İl Merkezi binasının açılışını yapmak üzere geldiği Kocaeli'de çeşitli illerden gelen teşkilat mensupları ve çok sayıda vatandaş tarafından karşılandı.

Türkiye Değişim Hareketi'ne ait otobüsle katılımcılara hitap eden Sarıgül, Kocaeli'nin ''sanayinin kalbi'' olduğunu ifade ederek, ''Kocaeli, ülkemizi mutlu yarınlara taşıyacak üretimin, işin, aşın lokomotifidir. TDH'nin vagonları Kocaeli'den yola çıkacak ve iktidarın mührünü AK Parti'den teslim alacaktır'' dedi.

Kocaeli'de üretimin yavaşlayarak durma noktasına geldiğini, işsizliğin arttığını ileri süren Sarıgül, şunları kaydetti:

''Bunun bir tek adı vardır. O da 'ekonomik deprem' dir. Ülkemizin bundan daha önemli bir sorunu olamaz. Ankara'daki siyasetçiler, sorunlarımıza çözüm üretmek yerine, yapay gündemlerle vakit geçiriyorlar. En önemli hedefimiz tütmeyen bacaları tüttürmek, işletmeleri yeniden çalışır, üretir hale getirerek, işsizliği ve yoksulluğu yenmek olacaktır.'' Ülke kaynaklarını üretim ve istihdama dönüştürerek varlığı ve bereketi çoğaltacaklarını belirten Sarıgül, ''TDH işsizliği mutlaka yenecektir. Yatırımın ve üretimin önünü açacak, yeni bir kalkınma programını hayata geçirecektir'' diye konuştu.

İktidarıyla ve muhalefetiyle siyasetin toplumu kutuplaştırdığını iddia eden Sarıgül, ''İktidar partisi kurumlar, yargı, üniversiteler, girişimciler ile emek ve alın teri ile kavgalıdır. İktidarın enerjisi tükenmiş, muhalefet partisi daha beter durumdadır. Muhalefet partisi laik ve demokratik Türkiye Cumhuriyeti'ni değil, kendi koltuğunu korumaya çalışıyor'' dedi.
Sarıgül, iktidar ve muhalefet partilerine, ''Türkiye'nin en önemli meselelerinde bile bir araya gelemiyorsunuz. Türkiye yanıyor. Yurttaşların derdi başka, sizin derdiniz başka... Kişisel kaprislerinizi aşın. Aşmazsanız bu halk sizi de aşacak ve Türkiye'nin önüne yeni bir seçenek koyacaktır''
diye seslendi.

Bugünkü ''kavgacı siyaset'' anlayışıyla Türkiye'nin yol almasının mümkün olmadığını dile getiren Sarıgül, halkın değişim, huzur ve güvenle oy vereceği yeni bir parti aradığını kaydetti.
 

''Atatürk'ü asla siyaset malzemesi yapmayacağız"

Sarıgül, TDH'nin barış, özgürlük, adalet ve insan haklarından yana olduğunu ifade ederek, şunları dile getirdi:

''Bayrağımıza, toprağımıza, geleneklerimize bağlı, inançlarımıza saygılıyız. İnanç özgürlüğünü ve inançlara saygılı laikliği savunuyoruz. İnançlarımızı asla siyaset malzemesi yapmayacağız, yaptırmayacağız. Cumhuriyetin temel ilkelerini savunuyoruz. Atatürk ilkelerine bağımlıyız. Atatürk, her partiye oy veren yurttaşın Atatürk'üdür. Atatürk'ü asla siyaset malzemesi yapmayacağız, yaptırmayacağız.''

Sarıgül, yeni isimleri, yeni yüzleri halkın içindeki yeni cevherleri Türk siyasetine kazandıracaklarını, adaletsizlik, ön yargı, işsizlik, umutsuzluk karşısında güçlü ve cesur olacaklarını, daha güçlü ve zengin Türkiye'ye birlikte ulaşacaklarını sözlerine ekledi.
Konuşmasının ardından, Ankara Caddesi'ndeki Kocaeli İl Merkezi'nin açılışını yapan Sarıgül, dua okudu. Sarıgül'e yaklaşmak isteyen katılımcılar izdihama neden oldu.
 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler