Avusturya ve Türkiye'de medya

Avusturya - Türk medyasındaki gelişmeler ve medya alanındaki birçok sorun, Viyana ve İstanbul Üniversitesi İletişim Fakülteleri tarafından, Bayramoğlu Basın İlan Kurulu tesislerinde düzenlenen “Social Changes Die” başlıklı yaz okulunda masaya yatırdı. Bu yıl ilki düzenlenen çalışmanın her yıl tekrarlanması planlanıyor.

Yayınlanma: 11.09.2008 - 10:55
Abone Ol google-news

Viyana ve İstanbul Üniversitesi İletişim Fakülteleri düzenlenen “Social Changes Die” başlıklı yaz okulu, Avusturya ve Türk medyasındaki gelişmelerin yanı sıra medya alanındaki birçok sorunu masaya yatırdı. 

Çalışmalar İstanbul Bayramoğlu Basın İlan Kurulu tesislerinde 3-6 Eylül arasısında gerçekleştirildi. Yaz okulu, Viyana Üniversitesi İletişim Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Thomas Bauer ile İstanbul Üniversitesi İletişim Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Ceyhan Kandemir’in koordinatörlüğünde gerçekleşti.

Yaz okulu çalışmalarının açılış konuşmalarını, Prof. Thomas Bauer ve Doç. Dr. Ceyhan Kandemir yaptı. Açılış konuşmalarının ardından çalışmalara katılan İstanbul ve Viyana Üniversitesi İletişim Fakültesi öğretim üyeleri tarafından uluslararası interkültürel çalışmalar kapsamında, Türk ve Avusturya medyası değerlendirildi.

Bu yıl ilki düzenlenen yaz okulu çalışmalarının, her yıl devam etmesi planlanıyor.Gelecek yıl Çin’de yapılması planlanan yaz okulu çalışmalarına Şangay Fudan Üniversitesi Gazetecilik Bölümü’nün de davet edildiği bildirildi. 

Katılımcılara sertifika verilen yaz okulu sonunda İstanbul’da Boğaz turu yapıldı. Katılımcılar, İstanbul’un tarihi mekanlarını da ziyaret etme fırsatı buldular.

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler