Melen Çay'ında balık ölümleri

Melen Çayı'ndaki balık ölümlerinin nedenleriyle ilgili açıklama, Düzce Tarım İl Müdürü Ayhan Ünal'dan geldi. Ünal, balık ölümlerinin sebebinin, bölgedeki tavuk çiftliklerinin artmasının ve bu çiftliklerinin atıklarının çaya bırakılmasının olabileceğini belirtti. Melen Çayı'ndaki balık ölümleriyle ilgili araştırma hala devam ediyor.

Yayınlanma: 11.09.2008 - 11:27
Abone Ol google-news

Düzce Tarım İl Müdürü Ayhan Ünal, Melen Çayı'nda yaşanan balık ölümlerine, bölgedeki tavuk çiftliklerinin atıklarını çaya bırakmasının sebep olabileceğini söyledi.

Ünal, düzenlediği basın toplantısında; büyükbaş hayvanlarda rastlanan hastalıkların Düzce'den tamamen silinmesine yönelik çalışma başlattıklarını belirtti.

Hayvan hayatını etkilediği kadar, insan sağlığını da tehdit eden Brusella ve şap gibi hastalıkların büyük ekonomik kayba neden olduğunu kaydeden Ünal, ''Büyükbaş hayvanlarda rastlanan bu hastalıklar nedeniyle karantina sürecinde hasta olsun ya da olmasın çok sayıda hayvan itlaf ediliyor. Bu hastalıkların tamamen Düzce'den silinmesi için gerekli aşı oranına ulaşılmasını iş birliğiyle sağlayacağız'' dedi.

Melen Çayı'nda bir süre önce yaşanan balık ölümlerinin sebebini araştırdıklarını bildiren Ünal, şunları söyledi:

''İlk incelemelerimizin ardından olayın, çaya atılarak çürüyen kuru bitkilerin sudaki oksijeni çekmesi ve su seviyesindeki düşmeye bağlı olduğunu belirledik. Çaya atılan bu atıkların çay kenarındaki tavuk çiftliklerinden olduğunu tespit ettik. Bu nedenle balık ölümlerinin sebebi kümesler olabilir. Kümes atıklarının çaya boşaltılmaması için vatandaşları bilinçlendirmeye çalışıyoruz'' diye konuştu.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler