Bilecik'te tarihi eser operasyonu

Bilecik'e bağlı; Bozüyük, Osmaneli ve Gölpazarı ilçelerinde düzenlenen operasyonlarda, tarihi eser satmak istedikleri iddia edilen 8 kişi yakalandı. Kaçakçıların, ellerinde bulunan heykeli satmak istedikleri yönünde ihbar alan jandarma ekipleri, şüphelileri 3 ay boyunca takibe alarak operasyon düzenledi.

Yayınlanma: 11.09.2008 - 12:46
Abone Ol google-news

Bilecik'in Bozüyük, Osmaneli ve Gölpazarı ilçelerinde düzenlenen operasyonlarda, tarihi eser satmak istedikleri iddia edilen 8 kişi yakalandı.

Alınan bilgiye göre, F.Ö. ile H.T'nin elinde bulunan tarihi eser niteliğindeki heykeli satmak istediği yönünde ihbar alan jandarma ekipleri, şüphelileri 3 ay boyunca takibe aldı. Takip sonucu F.Ö, H.T, İ.Ö, E.Ç, H.K, Ç.Ç, M.Ç. ve A.H'nın tarihi eser kaçakçılığı ile ilgilerinin olduğu tespit edildi.
Bozüyük Cumhuriyet Savcılığından alınan arama kararıyla Bozüyük, Osmaneli ve Gölpazarı ilçelerinde şüphelilerin evlerinde yapılan aramada, tarihi eser niteliği taşıyan, üzerinde insan ve hayvan figürü bulunan 2 heykel, 1 av tüfeği, 5 kuru sıkı tabanca, 31 kuru sıkı tabanca fişeği, şarjör, madeni para, 4 tarihi eser niteliği olan resim ve dedektör ele geçirildi.

Şüpheli 8 kişinin gözaltına alındığı, soruşturmanın sürdürüldüğü bildirildi.

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler