PKK'lilerin hepsi serbest

Terör örgütü elebaşı Abdullah Öcalan'ın çağrısıyla teslim olan ve hakim karşısına çıkarılan 5 PKK'li de etkin pişmanlık yasası'ndan faydalanma talebinde bulunmamalarına rağmen serbest bırakıldı. Böylece 34 PKK'linin tamamı serbest bırakılmış oldu. PKK'liler DTP otobüsü ile Silopi merkezine hareket etti.

Yayınlanma: 20.10.2009 - 06:58
Abone Ol google-news

Terör örgütü PKK'nin elebaşı Abdullah Öcalan'ın çağrısı üzerine Türkiye’ye gelen ve Habur Sınır Kapısı'nda gözaltına alınan 34 PKK'liden 25'i savcılık sorgusunun ardından serbest bırakılmıştı. Mahmur'daki kamptan Türkiye'ye gelen ailenin 4 çocuğu hakkında ise yasal bir işlem uygulanmamıştı.

FOTO GALERİ İÇİN TIKLAYINIZ

Kandil'deki PKK kampından gelen Hüseyin İpek, Vilayet Yakut, Elif Uludağ ile Mahmur'daki kamptan gelen Musa Tomak ile Nurettin Turgut ise sorgularının ardından tutuklanmaları istemiyle nöbetçi mahkemeye sevk edildi.

Mahkemeye sevk edilen 5 kişi de ifadelerinin alınmasının ardından serbest bırakıldı. Sorgulama sırasında PKK'lilerin "etkin pişmanlık yasası" için talepte bulunmadıkları öğrenildi. PKK'lilerin ifadeleri alınırken, Diyarbakır, Mardin, Van ve Şırnak barolarına kayıtlı 45 avukat da kendilerine refakat etti.

Serbest kalan 34 PKK'li Silopi merkezine gitmek üzere DTP otobüsüne bindi. Otobüsün üzerine çıkan grup, dışarıda kendilerine sevgi gösterisinde bulunanlara gül attı. Araçta DTP eş başkanları  Ahmet Türk ve Emine Ayna da bulunuyor. DTP'li vekiller de araçlarıyla konvoy yaparak PKK'lilere Silopi merkezine kadar eşlik edecek. PKK'lilerin daha sonra Ankara'ya gitmesi bekleniyor.

Dün akşam 22.00'de sorgulanmaya başlayan PKK'lilere,savcılar, ortalama her kişi için 10 dakika zaman ayırdı. PKK’lilere savcılar tarafından, “Ne zaman örgüte katıldınız ? Ne zaman Türkiye'yi terkettiniz ? Neden terkettiniz. Kaç yıl kaldınız ? Neden geldiniz ?” gibi sorular yöneltildi.

İfade veren PKK'lıların ise “Önderimiz” diye hitap ettikleri Abdullah Öcalan'ın çağrısı üzerine yurda döndüklerini söyledikleri öğrenildi. Bazılarının ise Türkiye'deki demokratik açılıma destek için geldiklerini söyledikleri belirtildi.

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler