Büyük Taliban operasyonu devam ediyor

Pakistan Genelkurmay Başkanı Orgeneral Eşfak Pervez Kayani, Güney Veziristan'da Taliban güçlerine karşı başlatılan büyük operasyonda aşiretlerin desteğini istedi. Pakistan'ın Güney Veziristan aşiret bölgesinde Taliban'a karşı başlattığı operasyonlar çerçevesinde bugün 20 Taliban üyesi ile 4 askerin öldürüldüğü bildirildi.

Yayınlanma: 20.10.2009 - 08:36
Abone Ol google-news

Pakistan Genelkurmay Başkanı Orgeneral Eşfak Pervez Kayani'nin bölgedeki en büyük aşiret olan ve Pakistan Talibanı'nın üst düzey yöneticilerinin de mensubu olduğu Mehsudi aşireti üyelerine yönelik mektubu, Güney Veziristan'da havadan bildiriler şeklinde atıldı. Ordunun internet sitesinde de bir kopyası yayımlanan mektupta Kayani, Mehsudileri cesur ve sadık Pakistanlılar olarak niteleyerek, onlardan aralarındaki militanlara karşı ortak tavrı artırmalarını istedi.

Kayani, Pakistan ordusunun sürmekte olan operasyonunun Mehsudileri hedef almadığını, tersine bölgede huzuru ve düzeni bozan terörist unsurlara karşı olduğunu hatırlattı. Pakistan ordusu, Güney Veziristan'da cumartesi günü başlatılan operasyonda, üç günde 78 militan ile 9 askerin öldüğünü açıklamıştı.

 

20 Taliban üyesi ve 4 asker öldü

Pakistan'ın Güney Veziristan aşiret bölgesinde Taliban'a karşı başlattığı operasyonlar çerçevesinde bugün 20 Taliban üyesi ile 4 askerin öldürüldüğü bildirildi. Fransız Haber Ajansı'na (AFP) açıklama yapan iki askeri yetkili, askerlerle Talibanın militanları arasında bütün gece devam eden çatışmalarda 20 militan ile 4 askerin öldüğünü belirttiler.

Pakistan ordusu, Güney Veziristan'da Cumartesi günü başlatılan operasyonda, üç günde 78 militan ile 9 askerin öldüğünü açıklamıştı. Çatışma bölgelerine giriş imkansız olduğundan, ordu tarafından açıklanan sayılar bağımsız kaynaklarca doğrulanamıyor.

Son dönemde düzenlenen kanlı saldırıların tümünü Pakistan Talibanı'nın üstlenmesi üzerine, devletin bütün organları Güney Veziristan'a askeri operasyon üzerinde görüş birliğine varmıştı. Taliban'ın iki yıldan fazla bir sürede çoğu intihar saldırısı olmak üzere düzenlediği saldırılar yaklaşık 2 bin 300 kişinin hayatına mal oldu.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler