Festus'u öldüren silah Adli Tıp'ta

Nijeryalı Festus Okey'in gözaltında ölümüne neden olmakla suçlanan polis memuru Cengiz Yıldız'ın yargılandığı davada, ekspertiz raporu alınarak sanığa iade edilen tabanca, sanıktan alınıp Adli Tıp Kurumu'na gönderildi. Davayı protesto eden bir grup da hakkında ''taksirle ölüme neden olmak'' suçundan 3 ile 6 yıl arasında hapis cezası istenen Yıldız'ın tutuksuz yargılanmasına tepki gösterdi.

Yayınlanma: 11.09.2008 - 17:34
Abone Ol google-news

Beyoğlu 4. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmada, Okey'in üzerinden çıkan elbiselerin de bulunamadığı anımsatılarak, bununla ilgili yapılan soruşturma sonunda ''takipsizlik kararı'' verildiği ifade edildi. Tabancanın da soruşturma aşamasında alınan ekspertiz raporunun ardından sanığın talebi ve itirazıyla iade edildiği bildirildi.
Mahkeme heyeti Cengiz Yıldız'ın tabancayı teslim etmesine ve dava dosyasıyla Adli Tıp Kurumuna gönderilmesine karar verdi.
Duruşma, diğer eksikliklerin giderilmesi amacıyla ertelendi.
Beyoğlu Cumhuriyet Savcılığınca hazırlanan iddianamede, polis memuru Yıldız hakkında ''taksirle ölüme neden olmak'' suçundan 3 ile 6 yıl arasında hapis cezası isteniyor.
Öte yandan, dava nedeniyle Taksim tramvay durağında toplanan bir grup, sanık polis memuru Cengiz Yıldız'ın tutuksuz yargılanmasına tepki gösterdi.
 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler