Azize Tan, Montpellier Film Festivali jürisinde

Uluslararası İstanbul Film Festivali Direktörü Azize Tan, 31. Montpellier Akdeniz Filmleri Festivali Jürisi'ne davet edildi.

Yayınlanma: 20.10.2009 - 10:59
Abone Ol google-news

Bu yıl, 23 Ekim-1 Kasım 2009 tarihleri arasında düzenlenecek olan 31. Montpellier Akdeniz Filmleri Festivali Altın Antigone Yarışma Jürisi’nde Türkiye’yi Uluslararası İstanbul Film Festivali Direktörü Azize Tan temsil edecek. Azize Tan ile beraber jüride, yönetmen ve yazar Rachida Krim, yapımcı ve yönetmen Djamel Bensalah, oyuncu Sana Alaoui ve jurinin başkanı olarak, ödüllü Fransız senarist ve oyuncu Ariane Ascaride yer alacak. 

2006'dan beri İstanbul Film Festivali direktörü olarak görev yapan Azize Tan, NETPAC ve Asya Pasifik Film Ödülleri Akademisi üyesi ve daha önce Kudüs, Yerevan ve Granada Film Festivalleri’nde jüri üyeliği yaptı. 

12 filmin yer aldığı  Altın Antigone Yarışması’nda Türkiye’yi Aslı Özge’nin “Köprüdekiler” filmi temsil edecek. Fransa'nın önemli festivallerinden biri olan Montpellier Akdeniz Filmleri Festivali, bu yıl ayrıca Fransa'da Türk Mevsimi kapsamında çağdaş Türk sinemasına geniş yer ayırıyor. “Türkiye: Türk Sinemasının Rönesansı” başlığı altında yeni Türk sinemasına yön yeren yönetmenlerden Kazım Öz, Nuri Bilge Ceylan, Derviş Zaim, Reha Erdem, Tayfun Pirselimoğlu, Yeşim Ustaoğlu ve Zeki Demirkubuz’un üçer filmi gösterilecek.

Festivalde ayrıca Selim Evci’nin “İki Çizgi”, Hakkı Kurtuluş ve Melik Saraçoğlu’nun yönettiği “Orada” ile Mehmet Bahadır Er ve Marina Gorbach’tan “Kara Köpekler Havlarken” filmleri de izleyiciyle buluşacak. Montpellier Film Festivali kapsamında ayrıca Ara Güler’in bir fotoğraf sergisi de yer alacak.

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler