TBMM Başkanı Şahin Bartın'da

TBMM Başkanı Mehmet Ali Şahin, ''Azerbaycan'ın Bakü Şehitler Anıtı'ndaki Türk Bayrağı'nı indirme işinin, orada yeni bir düzenleme yapma amacına yönelik olmasını temenni ediyorum'' dedi.

Yayınlanma: 20.10.2009 - 11:47
Abone Ol google-news

TBMM Başkanı Mehmet Ali Şahin, Bartın Üniversitesi'nin 2009-2010 öğretim yılı açılış töreninin ardından gazetecilerin gündeme ilişkin sorularına muhatap oldu. Şahin ise,''Gündemle ilgili sorular pek meclis başkanına sorulmaz. Meclis çalışmalarıyla ilgili sorabilirsiniz'' cevabını verdi.

Meclis Başkanı şahin, bir gazetecinin, ''Cumhurbaşkanının, ana muhalefet partisinin Milli Güvenlik Kurulu (MGK)'na katılmasına yönelik önerisini nasıl değerlendiriyorsunuz?'' sorusunu, ''Dün yaptığım açıklamaya ilave edecek bir şey yok'' diye yanıtladı. Şahin, Azerbaycan'ın başkenti Bakü'de Şehitler Anıtı'nda bulunan Türk Bayrağının kaldırılmasının hatırlatılması üzerine şunları söyledi: ''Azerbaycan'ın Türk Bayrağı'nı indirme işini, oradaki yeni bir düzenleme yapma amacına yönelik olmasını temenni ediyorum. Yoksa Türk Bayrağı'nı indirme düşüncesiyle yapılmış bir hareket olarak değerlendirmiyorum. Azerbaycanlılar, böyle bir şey yapmaz. Azerbaycanlı kardeşlerimiz, Türk kardeşlerine hiçbir zaman böyle bir muameleyi layık görmezler.''

Şahin, ''PKK'lıların Türkiye'ye gelmelerini şov olarak değerlendiren kuruluşlar var'' sorusunu da, ''Bu konuyla ilgili açıklama yapmış, Mecliste cevap vermiştim. İlave edeceğim yeni bir şey yok. Her Türkiye Cumhuriyeti vatandaşının anayasadan kaynaklanan dilekçe hakkı vardır. Meclis Başkanlığına, her Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı dilekçeyle başvurabilir. Bunlar, dilekçe hakkını düzenleyen yasal çerçevede değerlendirilir'' şeklinde cevapladı. Anayasa değişikliği talebiyle ilgili düşüncelerinin de sorulmasına karşın Şahin, ''Kimlerin Anayasa değişikliği teklifi verebileceği Anayasada yazılıdır. Meclis Başkanlığımız, anayasa değişikliği talebi gelmeden değerlendirme yapamaz'' dedi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler