ABD'li komutandan itiraf

Irak'taki ABD birliklerinin komutanı general David Petraeus, bu ülkede zafer elde edildiğini hiçbir zaman söyleyemeyeceğini ifade etti. Petraeus, Irak'taki mücadelenin, bir tepeyi ele geçirip, bayrağı dikmek ve eve zaferle dönmek gibi bir şey olmadığını da belirtti.

Yayınlanma: 11.09.2008 - 18:39
Abone Ol google-news

Görev süresi yakın zamanda dolacak general David Petraeus BBC'ye verdiği demeçte, Irak'ta güvenlik alanında yakın zamanda elde edilen kazançların kesin olduğunu ve ABD'nin hala uzun bir mücadeleyle karşı karşıya bulunduğunu söyledi.
Amerikan askerlerinin Irak kentlerinden gelecek yıl ortalarına kadar çekilip çekilmeyeceğine dair bir soruyu general, "mümkün" şeklinde yanıtladı.
Irak'taki görevine geçen yıl Şubatta devralan Petraeus, Irak'ta ufukta gerçek sorunlara dönüşecek "birçok fırtına bulutunun" bulunduğunu söyledi.
Irak'taki genel durumu "zor ancak ümit verici" şeklinde değerlendiren Petraeus, Irak'taki gelişmelerin az da olsa sürdüğünü, ancak durumun hassasiyetini koruduğunu ifade etti.
ABD Merkez Komutası'nda üstleneceği yeni görevinde Afganistan'daki operasyonları da denetleyecek olan general Petraeus, Afganistan'daki temayüllerin doğru yönde gitmediğini ve bunlarla ilgilenilmesi gerektiğini belirtti.
Petraeus, Afganistan'ın çok önemli "bir gayret" olmaya devam ettiğini kaydetti.

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler