Chavez'e darbe planı

Venezuela Devlet Başkanı Hugo Chavez, kendisini devirmek için hazırlanan yeni bir darbe planının ortaya çıkarıldığını bildirdi. Darbe planıyla ilgili bazı kişilerin gözaltına alındığını belirten Chavez, bu kişileri, muhalifleri ve ABD'nin desteğiyle kendisine suikast düzenlemeye çalışmakla suçladı.

Yayınlanma: 11.09.2008 - 19:33
Abone Ol google-news

Venezuela Devlet Başkanı Hugo Chavez, bir grup eski ve yeni askeri yetkilinin devlet başkanlığı uçağını havaya uçurmak veya devlet başkanlığı sarayını bombalamakla ilgili telefon görüşmelerinin açığa çıkarıldığını belirtti.
2002 yılında bir darbe girişimi atlatan Chavez "Bunlar aynı darbe planlayıcıları" dedi. Chavez, darbecilerin "devlet başkanlığı uçağını havaya uçurmak veya saraya saldırmak için karadan havaya füze arayışı içinde olduklarını" söyledi.
Chavez, halen görevde olan bir koramiralle, eski subayların yer aldığını söylediği darbe girişimini soruşturması için savunma bakanlığına talimat verdiğini bildirdi.
Devlet televizyonunda program yapan Chavez'in yandaşı Mario Silva da, söz konusu telefon görüşmelerinin kayıtlarını televizyonda yayınladı. Silva, Koramiral Carlos Millan'la, Milli Muhafızlardan ve hava kuvvetlerinden iki eski subayın komplonun içinde olduğunu söyledi.

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler