BUPS İlköğretim Okulu'nda eğitime başlandı

Domuz gribi nedeniyle bir hafta tatil edilen Bilkent University Preparatory School (BUPS) İlköğretim Okulu'nda eğitime yeniden başlandı.

Yayınlanma: 21.10.2009 - 06:30
Abone Ol google-news

BUPS İlköğretim Okulu, öğrencilerde domuz gribi virüsü tespit edilmesi nedeniyle bir hafta eğitime ara vermişti. Gazetecilerin sorularını yanıtlayan Okulun Genel Müdürü James Swetz, ''Kaç öğrencide domuz gribi virüsü tespit edildi?'' sorusuna Swetz, ''Şu ana kadar 26 öğrencide H1N1 virüsü için pozitif yanıt verdi. Ama hepsinin şu ana kadar iyileştiğini biliyoruz'' yanıtını verdi. Başka tür grip ve soğuk algınlığı geçiren pek çok öğrencinin olduğunu belirten Swetz, ''Onun için kaç tanesi budur, kaç tanesi değildir. Bunu söylemek çok zor'' dedi. Hasta çocukların evde tutulması gerektiğini vurgulayan Swetz, ailelerin doktorlarıyla beraber buna karar vereceklerini söyledi.

Swetz, ''Okul olarak herhangi bir önlem aldınız mı?'' sorusu üzerine, ''Kapalı olduğumuz, hafta boyunca bu konuda eğitim için çalıştık. Velilerimize mesajlar yolladık. Hasta olan çocukların okulda tutulmayacağını biliyoruz. Burada doktorlarımız ve hemşirelerimiz var. Eğer bir acil durum olursa onlar da her zaman müdahale etmeye hazırlar. Semptomları iyi bir şekilde anlattık ki hasta olan çocuklar evde tutulabilsin'' diye konuştu.

''Velilere basına herhangi bir açıklama yapmamaları yönünde uyarıda bulunuldu mu?'' sorusu üzerine Swetz, velilere sürekli olarak tek kaynaktan güncel bilgi ulaştırmaya çalıştıklarını belirtti. Swetz, ''Çünkü böyle zamanda dedikodular olabilir. Bunlara mahal vermemek için velileri güncel olarak bilgilendirmeye çalıştık. Tek kaynaktan bilgi almaları bizim için önemli'' dedi. BUPS İlköğretim Okulu'nun toplam 597 öğrencisi bulunuyor.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler