"Başbakan ve bakanlar aşılansın"

CHP Eskişehir Milletvekili Murat Sönmez, Sağlık Bakanı Recep Akdağ'ın bir kişinin bile domuz gribi aşısından zarar görmesi halinde tüm sorumluluğu aldığını kamuoyuna açıklamasını istedi.

Yayınlanma: 21.10.2009 - 10:12
Abone Ol google-news

CHP Eskişehir Milletvekili Murat Sönmez yaptığı yazılı açıklamada, domuz gribi aşısı konusunda toplumdaki kafa karışıklığının sürdüğünü belirtti. Bilimsel olarak aşının yan etkileri konusunda verilerin yetersiz olduğunu, bunun da tartışmalara yol açtığını kaydeden Sönmez, "Kimilerine göre sözkonusu aşı gerekli iken, kimi bilim adamı ve ilgililer aşının gereksiz olduğunu kamuoyuyla paylaşmaktadırlar. Bu durum insanlarımızın kafalarındaki kuşkuyu büsbütün artırmaktadır. Sağlık Bakanlığı aşı konusundaki bilimsel gerçekleri tüm açıklığı ile soru işaretlerine ve tereddütlere yer bırakmayacak şekilde yurttaşlarımızın bilgisine sunmalıdır" dedi.

Sönmez, yurttaşların aşı konusundaki şüphelerini ortadan kaldırmak amacıyla başta Başbakan ve Sağlık Bakanı olmak üzere hükümet üyelerinin kamuoyu önünde aşı olması önerisinde bulundu. Sönmez, "Hatırlanacağı üzere halkımız geçmişte radyasyonlu çay örneğinde yaşandığı gibi kimi iktidarların halk sağlığını hiçe sayan açıklama ve medya gösterilerine tanık olmuştur. Ancak bu yaklaşık ve uygulamaların olumsuz sonuçları kimi zaman ölümler kimi zamansa sonraki kuşaklardaki sakat doğumlarla ortaya çıkmıştır. Bu nedenle Sağlık Bakanı herhangi bir yurttaşımızın aşının yan etkileri sonucu bir zarar görmesi halinde tüm sorumluluğu kabul ettiğini şimdiden kamuoyuna açıklamalıdır" dedi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler