İstanbul'daki 16 okulda domuz gribi

İstanbul Valisi Muammer Güler, ''İstanbul'da 10 ayrı okulda 16 öğrencide H1N1 virüsünün referans tahlil laboratuvarları sonuçları itibarıyla tespit edildiği ortaya çıktı'' dedi.

Yayınlanma: 21.10.2009 - 11:13
Abone Ol google-news

Valilikte basın mensuplarına açıklama yapan İstanbul Valisi Muammer Güler, dün domuz gribine yakalanan öğrenci sayısının 6 olarak açıklandığını hatırlatarak, bugün rakamın 16'ya çıkmasının bir günde meydana gelen artış olmadığını vurguladı.

Güler, ''Bu öğrenciler, son 5 günden beri, yani cuma gününden beri evlerinde tedavileri sürmekte olan öğrencilerden tahlil sonuçları alınanlarla ilgidir'' diye konuştu.

Bir okulda dört, üç okulda ikişer, altı okulda birer kişi olmak üzere 10 okulda 16 öğrencide virüs tespit edildiğini vurgulayan Güler, '''H1N1 virüsü tespit edilen okullar arasında özel okullar da var, devlet okulları da'' dedi.

Vali Güler, H1N1 virüsü tespit edilen öğrencilerin farklı sınıflarda bulunduğuna dikkati çekerken, ''Son beş günde bu okullardan başka vakanın gelmemiş olmaması temas öyküsünün bulunmadığını, bir yayılma riskinin bulunmadığını göstermektedir'' diye konuştu.

Virüs tespit edilen çocukların tedavilerinin evlerinde sürdürüldüğünü, yakın temas içinde olanların tedavilerine de başlandığını anlatan Vali Güler, ''Grip emaresi olan çocukların okullara gönderilmemesi velilere tavsiye edilmektedir'' dedi.

Bu çocukların, farklı sınırlarda olduğunu kaydeden Güler, ''Şu anda okulların tatil edilmesini gerektiren bir durum yoktur'' ifadesini kullandı.

Domuz gribi vakasıyla ilgili İstanbul'da 30 Nisan'dan beri takibinin sürdürüldüğünü, 14 Mayıs'ta ilk vakanın görüldüğünü anımsatan Güler, o zamandan bu yana 1300'e yakın tahlilin gerçekleştirildiğini ve bunlardan 258'inde virüs tespit edildiğini ve bunlardan çoğunun yurtdışından gelen kişiler olduğunu belirtti.

İstanbul Valisi Güler, İstanbul'daki referans kabul edilen Çapa Hastanesi laboratuvarında şu anda 40 kişinin tahlilinin sürdüğünü, bunlardan 22'sinin 18 yaş altı olduğunu söyledi.
 

DOMUZ GRİBİ BATMAN'DA


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler