Bütçe takvimi belli oldu

TBMM'ye sunulan 2010 mali yılı bütçesinin takvimi netleşti. Buna göre Maliye Bakanı Mehmet Şimşek 26 Ekim Pazartesi günü Plan ve Bütçe Komisyonu'nda sunum yapacak.

Yayınlanma: 22.10.2009 - 08:56
Abone Ol google-news

2010 Mali yılı bütçe tasarısının Plan ve Bütçe Komisyonu'ndaki görüşmelerine 2 Kasım Pazartesi günü bütçenin tümü üzerindeki görüşmelerle başlanacak. Aynı gün TBMM, Sayıştay ve Cumhurbaşkanlığı bütçeleri de görüşülecek. 3 Kasım Salı günü Başbakanlık ve Diyanet İşleri Başkanlığı'nın bütçeleri komisyonda ele alınacak.

4 Kasım'da Başbakanlık Yüksek Denetleme Kurulu Başkanlığı, Türkiye ve Orta Doğu Amme İdaresi Enstitüsü Başkanlığı, Gümrük Müsteşarlığı, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Genel Müdürlüğü, Devlet Personel Başkanlığı, Dış Ticaret Müsteşarlığı, İhracatı Geliştirme Etüt Merkezi bütçeleri görüşülecek. 5 Kasım Perşembe günü Atatürk Kültür, Dil ve Tarih Yüksek Kurumu, Atatürk Araştırma Merkezi, Atatürk Kültür Merkezi, Türk Dil Kurumu, Türk Tarih Kurumu, TÜBİTAK, Türkiye Bilimler Akademisi, Basın Yayın Enformasyon Genel Müdürlüğü, Vakıflar Genel Müdürlüğü, Sosyal Hizmetler ve Çocuk Esirgeme Kurumu, Özürlüler İdaresi Başkanlığı, Aile ve Sosyal Araştırmalar Genel Müdürlüğü, Kadının Statüsü Genel Müdürlüğü bütçeleri Plan Bütçe Komisyonu'nun gündemini oluşturacak.

Komisyonda 6 Kasım Cuma günü Milli Eğitim Bakanlığı ve bağlı kurumlar, 9 Kasım Pazartesi İçişleri Bakanlığı ve bağlı kurumlar ile Tarım ve Köy İşleri Bakanlığı bütçesi ele alınacak. 10 Kasım Salı günü komisyonda Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanlığı, Milli Savunma Bakanlığı bütçeleri görüşülecek.11 Kasım'da Adalet Bakanlığı, Anayasa Mahkemesi, Yargıtay, Danıştay ile Bayındırlık ve İskan Bakanlığı'nın bütçeleri görüşülecek. 12 Kasım Perşembe günü Sanayi ve Ticaret Bakanlığı bütçesinin ele alınacağı komisyonda 13 Kasım Cuma günü Sağlık Bakanlığı, 16 Kasım Pazartesi günü Kültür ve Turizm Bakanlığı ile Çevre ve Orman Bakanlığı, 17 Kasım'da Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ile Dışişleri Bakanlığı bütçeleri görüşülecek.

Komisyonda 18 Kasım'da Ulaştırma Bakanlığı, 19 Kasım'da Devlet Planlama Teşkilatı, TÜİK, GAP, Hazine Müsteşarlığı, BDDK, SPK ile Tütün ve Alkol Piyasası Düzenleme Kurumu bütçeleri ele alınacak. Plan ve Bütçe komisyonundaki bütçe maratonu 20 Kasım Cuma günü Maliye Bakanlığı bütçesinin görüşülmesi ile sona erecek. Bütçe komisyonda kabul edildikten sonra da Genel Kurul'un gündemine gelecek.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler