Erdoğan İran yolcusu

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Pakistan Başbakanı Yusuf Rıza Gilani'nin davetine karşılık, 25-26 Ekim 2009 tarihlerinde Pakistan'a resmi bir ziyarette bulunacak.

Yayınlanma: 23.10.2009 - 15:06
Abone Ol google-news

Başbakanlık'tan yapılan açıklamaya göre, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan Pakistan ziyareti kapsamında Cumhurbaşkanı Zardari, Başbakan Gilani, Pakistan Senatosu Başkanı Faruk Naek ve Ulusal Meclis Başkanı Fehmida Mirza'yla görüşmesi, ayrıca Pakistan Senatosu ve Ulusal Meclisi'nin ortak oturumuna hitap etmesi öngörülüyor.

Ziyaret çerçevesindeki temaslarda, ikili ilişkilerin yanı sıra, her iki ülkeyi yakından ilgilendiren bölgesel ve uluslararası konular da ele alınacak. Ziyaret sırasında Türkiye Cumhuriyeti ve Pakistan İslam Cumhuriyeti Hükümetleri Arasında Yoğunlaştırılmış İşbirliği ve Yüksek Düzeyli İşbirliği Konseyi Tesis Edilmesi Hakkında Ortak Siyasi Bildiri imzalanacak.
 

İran ziyareti

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan Pakistan ziyaretinin ardından, İran İslam Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Birinci Yardımcısı Muhammed Rıza Rahimi'nin davetlisi olarak, 26-28 Ekim 2009 tarihlerinde İran'a resmi bir ziyarette bulunacak.

Başbakan'ın İran ziyareti kapsamında Dini Rehber Ayetullah Ali Hamaney, Cumhurbaşkanı Mahmud Ahmedinecad, Cumhurbaşkanı Birinci Yardımcısı Muhammed Rıza Rahimi, İslami Danışma Meclisi Başkanı Ali Laricani ve Dışişleri Bakanı Manuşer Mottaki'yle görüşmesi öngörüldü.

İran'la görüşmelerde, komşuluk ilişkilerinin çeşitli yönleri ele alınacak ve iki ülkeyi yakından ilgilendiren bölgesel ve güncel uluslararası konular hakkında görüş teatisi gerçekleştirilecek.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler