Yurttan kısa kısa

Türkiye'nin ilk özel psikiyatri hastanesi olan, "Boylam Psikiyatri Hastanesi", Ankara'nın Kazan ilçesinde açıldı. Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi'ne bağlı Bayramiç Meslek Yüksek Okulu tarafından, Cumhuriyet'in kuruluşunun 86. yıl dönümü etkinlikleri çerçevesinde Kaz Dağları'nda ''Cumhuriyet Doğa Yürüyüşü'' düzenlendi. İşte yurtta yaşanan diğer gelişmeler...

Yayınlanma: 25.10.2009 - 10:47
Abone Ol google-news

 

Lise öğrencileri arasında kavga: 1 ölü

Diyarbakır'ın Ergani ilçesinde lise öğrencileri arasında çıkan bıçaklı kavgada 1 öğrenci öldü. Kemaliye Mahallesi'nde lise son sınıf öğrencileri Murat E. (17), ile Ergin B. (18) arasında ''kız meselesi'' yüzünden tartışma çıktı. Tartışmanın kavgaya dönüşmesi üzerine Murat E, Ergin B'yi bıçakladı. Ağır yaralanan Ergin B, kaldırıldığı Ergani Devlet Hastanesi'nde yapılan ilk müdahalenin ardından, Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi'ne ulaştırılmaya çalışıldığı sırada yolda yaşamını yitirdi. Emniyet Müdürü İsa Şen, cinayetin kız meselesi yüzünden çıktığını belirterek, zanlının en kısa sürede yakalanması için çalışma başlattıklarını söyledi. Olayla ilgili soruşturma devam ediyor.

 

Çivili sopayla darp iddiası

Bursa'da bir genç, tanımadığı 5 kişi tarafından çivili sopayla darbedildiği iddiasıyla hastaneye kaldırıldı.Alınan bilgiye göre, Küçükbalıklı Mahallesi'nde oturan kız arkadaşını bıraktıktan sonra Osmangazi Parkı'nda yürüyen Müjdat Uçar'ın (26) yanına gelen 5 kişi,
henüz belirlenemeyen nedenle Uçar'a saldırdı.Müjdat Uçar'ı çivili sopayla döven kişiler, olay yerinden kaçtı. Kanlar içinde kalan gencin ''155 Polis İmdat'' telefonunu araması üzerine bölgeye gelen ekipler, çevrede inceleme yaptı.Bursa Devlet Hastanesi'ne kaldırılan Uçar'ın sağlık durumunun iyi olduğu, zanlıların arandığı bildirildi.



Maskeli soyguncular sigara çaldı

Bursa'da bir marketin gece bekçisini etkisiz hale getiren maskeli 4 kişi, 20 karton sigara çaldı.Küçük Sanayi Sitesi girişindeki bir markete otomobille gelen kimliği henüz belirlenemeyen yüzleri maskeli 4 kişi, gece bekçisi Hasan Acar'ı (59) silah tehdidiyle etkisiz hale getirdi. Ardından marketin kapı kilidini kıran zanlılardan biri Acar'ı tutarken,
içeri giren 3 kişi 20 karton sigarayı alarak kaçtı. Hasan Acar'ın ''155 Polis İmdat'' telefonunu aramasının ardından bölgeye gelen güvenlik güçleri, iş yerinde ve çevrede incelemeler yaptı.


Kayıp eşini arıyor

Bursa'da kayıp eşini bulamayan kişi, polise başvurdu. Çarşı Polis Merkezine başvuran Nigar E. (48), eşi Faruk E'nin (59) iki gün önce Hoca Hasan Mahallesi Okul sokaktaki evlerinden çıktığını ve geri dönmediğini bildirdi.Polis, olayla ilgili soruşturma başlattı.


Samsun'da uyuşturucu operasyonu

Samsun ve Terme ilçesinde, 4 kilo 580 gram esrar ele geçirildi. Bir ihbarı değerlendiren polis ekipleri, Samsun'un Gazi ve Terme'nin Fenk Mahalleleri'nde B.Ö, M.T. ve B.K'ye ait ev ve iş yerlerine baskın düzenledi. Yapılan aramalarda toplam 4 kilo 580 gram esrar
bulundu.Zanlılar gözaltına alındı.


Türkiye'nin ilk özel psikiyatri hastanesi Kazan'da açıldı


Türkiye'nin ilk özel psikiyatri hastanesi olan, "Boylam Psikiyatri Hastanesi", Ankara'nın Kazan ilçesinde açıldı. 49 yataklı hastanede, hastaların gereksinim duyacağı tüm klinik hizmetlerin yanısıra her türlü sosyal olanaklar, okuma, internet, oyun, spor, uğraşı odaları,
sinema/konferans salonu da bulunuyor.


Erciyes'e Cumhuriyet tırmanışı

Kayseri'de dağcılar, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla 13. kez Erciyes Dağı'nın zirvesine çıkacak. Dağcılık il temsilcisi İsmail Yılmaz, yaptığı açıklamada, Dağcılık Federasyonu'nun faaliyet programında yer alan Erciyes zirve tırmanışı için 28 Ekim'de Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü Kayak Tesisleri'nde toplanacaklarını, 29 Ekim'de gece
saat 02.00'de tırmanışa başlayacaklarını belirtti.


Kulu'da park halindeki 50 aracın lastiği kesildi

Konya'nın Kulu ilçesinde 50 aracın lastiğini kestikleri öne sürülen 4 kişi gözaltına alındı.Edinilen bilgiye göre, ilçe merkezinden başlayıp Pazar mevkisine kadar park halindeki 50 aracın lastiklerinin delici ve kesici aletlerle kesilmesi üzerine polis, çalışma başlattı. Alınan eşkal ve yapılan çalışma sonrası olaya karıştığı öne sürülen ve isimleri
açıklanmayan 4 kişi gözaltına alındı. Göz altına alınan 4 kişinin 17 ila 22 yaşlarında olduğu ve uçucu madde bağımlısı oldukları kaydedildi. Olayla ilgili soruşturma devam ediyor.


''Van Gölü'nden Dicle'ye" belgeleseli yapıldı

''Van Gölü'nden Dicle'ye'' adlı belgesel filmin çekimleri tamamlandı. Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ) Fen-Edebiyat Fakültesi Arkeoloji Bölümü Öğretim Elemanı Sinan Kılıç, yaptığı açıklamada, özel bir televizyon kanalının yapımcılığını üstlendiği belgesel film için çekimlere ilk olarak Van'ın Gevaş ilçesinden başlandığını belirtti. Çekimlerin, Gevaş ile Bahçesaray arasındaki 33 kilometrelik eski ulaşım yolunda gerçekleştiğini vurgulayan Kılıç, belgeseldeki ana temanın; eski Mezopotamya bölgesi ile Doğu Anadolu Bölgesi arasında yer alan ve işlevi günümüzde de devam eden tarihi geçit yerlerinden birinin belgelenmesi olduğunu kaydetti.


Kaz Dağları'nda 'Cumhuriyet Doğa Yürüyüşü" düzenlendi

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi'ne(ÇOMÜ) bağlı Bayramiç Meslek Yüksek Okulu (MYO) tarafından, Cumhuriyet'in kuruluşunun 86. yıl dönümü etkinlikleri çerçevesinde Kaz Dağları'nda ''Cumhuriyet Doğa Yürüyüşü'' düzenlendi. Etkinlikte, yaklaşık 700 üniversite öğrencisi, Evciler köyünden Kaz Dağları'ndaki mesire yeri Ayazma'ya kadar yürüdü. Yürüyüşe, ÇOMÜ öğretim üyeleri, Bayramiç ve Ezine Meslek Yüksek Okulu öğrencileri
ile yurttaşlar katıldı.


Hırsız polis kovalamacası

Sakarya'da çaldığı otomobille polisten kaçan zanlı, Kocaeli'nde kaza yapınca yakalandı. Sakarya'da Dilmen Mahallesi'nde H.P'ye ait otomobili çalan Hüseyin B, polisin takibi sonucu Esentepe Mahallesi'nde sıkıştırıldı. Polisin ''Dur'' ihtarına rağmen kaçan zanlı ile polis ekipleri arasında kovalamaca yaşandı. Çaldığı araçla sürat yapan zanlı, Kocaeli'nin Kartepe ilçesi Köseköy Mahallesi'ndeki trafik ışıklarında bekleyen Selahattin G'nin kullandığı 34 DG 9931 plakalı yolcu otobüsü, ardından da Engin Ç. yönetimindeki 41 R 5129 plakalı kamyonla çarpıştı. Kazada yaralanan zanlı, Kocaeli Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı.Olayla ilgili soruşturmanın sürdürüldüğü bildirildi.


Kemer'de yangın

Antalya'nın Kemer ilçesinde çıkan yangında bir restoran kullanılamaz hale geldi. Kuğulu Park içerisinde bulunan ve bir otelin müşterilerine hizmet veren restoranda ocağın bacasının tutuşması sonucu yangın çıktı. İlk müdahaleyi restoran çalışanlarının yaptığı yangın, Kemer itfaiye ekiplerince 1 saatte kontrol altına alındı. Yangında, restoran
kullanılamaz hale gelirken, sahilde bulunan turistler de çalışmaları izledi. Kemer Kaymakamı Bayramali Köse ve Kemer Belediye Başkanı Mustafa Gül de olay yerine giderek bilgi aldı.

 

''1. Cumhuriyet Kupası Bisiklet Yarışması''

Edirne'de, Cumhuriyet'in kuruluşunun 86. yıl dönümü etkinlikleri kapsamında, ''1. Cumhuriyet Kupası Bisiklet Yarışması'' yapıldı. Edirne'de bir süre önce kurulan Edirne Bisiklet Kulübü Derneği'nce, Cumhuriyet'in kuruluşunun 86. yıl dönümü etkinlikleri çerçevesinde düzenlenen bisiklet yarışmasına 13 sporcu katıldı.

Edirne Belediyesi önünde başlayıp sona eren yarışmada, sporcular 15 kilometre pedal çevirdi. 18-30 yaş arasındaki sporcuların katıldığı yarışmada Utku Zorlutuna birinci, Ercan Kutlucan ikinci, Uğur Bayazıt üçüncü oldu. Dereceye giren ilk 5 sporcuya kupa ve çeşitli hediyeler verildi.
 

Mahalle kavgasında bir polis yaralandı

Kahramanmaraş'ta, taşlı sopalı mahalle kavgasında, 1 polis memuru yaralandı.
Edinilen bilgiye göre, Yavuz Selim Mahallesi'nde, iki grup arasında önce sözlü sataşma, daha sonra da taşlı sopalı kavga çıktı. Olay üzerine, Kahramanmaraş Emniyet Müdürlüğüne bağlı Asayiş ve Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü'ne bağlı ekipler, kavgaya müdahale etti. Polisin müdahalesiyle sona eren kavgada, polis memuru Mehmet Yıldırım başına isabet eden taşla yaralandı. Yetkililer, yaralı polis memuru Yıldırım'ın Kahramanmaraş Yenişehir Devlet Hastanesine kaldırıldığını, olayla ilgili olarak yakalanan A.T'nin (32) gözaltına alındığını soruşturmanın sürdürüldüğünü bildirdiler.

 

''Barış ve Şiddetsizlik İçin Dünya Yürüyüşü''

Savaşsız Dünya Derneğince (World Without Wars) gerçekleştirilen ''Barış ve Şiddetsizlik İçin Dünya Yürüyüşü'' projesi kapsamında, Kahire'den yola çıkan bir grup için Başkent'te festival düzenlendi. Ahlatlıbel Spor ve Dinlenme Tesislerindeki festivalde, yaklaşık 15 kişilik İspanyol ve Arnavut'tan oluşan bir grup için dans, müzik ve semah gösterileri gibi sanatsal faaliyetler ile sportif etkinlikler gerçekleştirildi. Başkentteki etkinlikler kapsamında da ''Barış ve Şiddetsizlik'' panellerine katılacak grup, ayrıca Çağdaş Sanatlar Merkezi'nde kendileri için hazırlanan sanatsal etkinlikleri izleyecek. Grup, yarın da TBMM'yi ziyaret edecek.

Küresel düzeyde nükleer silahsızlanma, askeri güçlerin işgal ettikleri topraklardan geri çekilmeleri, konvansiyonel silahların kademeli olarak azaltılması, ülkeler arasında saldırmazlık anlaşmalarının imzalanması ve devletlerin çatışmaları çözme yöntemi olarak savaşlardan vazgeçmeleri gibi talepleriyle dünya genelinde biri Yeni Zelanda'dan diğeri de Kahire'den olmak üzere 2 grup yürüyüşe çıktı.

Yürüyüşe katılan gruplar, Berlin'deki Nobel Barış Ödülleri töreninde buluşacak ve burada da barış ve şiddetsizlik önerilerine dikkat çekecek.


Kazandığı üniversiteye giremedi

Ordu'nun Korgan ilçesinde bir öğrencinin ailesinin yaşadığı maddi imkansızlıklar nedeniyle kazandığı Anadolu Üniversitesi Adalet Meslek Yüksekokulu'na gidemediği belirtildi. Korgan ilçesine bağlı Çayırkent beldesindeki Çayırkent Çok Programlı Lisesi'nden mezun olan Zülfiye Şağlığ (19), bu yıl kazandığı Anadolu Üniversitesi Adalet Meslek Yüksekokuluna ailesinin maddi imkansızlıkları nedeniyle gidemediğini belirtti.
5 kardeş olduklarını belirten Şağlığ, yaptığı açıklamada, babasının 10 yıl önce hayatını kaybettiğini, sadece annesinin tarlalarda çalışarak geçimlerini sağladığını söyledi.


Kendisi gibi Gülizarlar yetiştirecek

Ailesiyle birlikte mevsimlik tarım işçiliği yaparak okul harçlığını çıkaran ve zor şartlar altında eğitimini üniversiteye kadar taşıyan Gülizar Çulcu, öğretmen olup başka Gülizarlar yetiştirmeyi hedefliyor. Şanlıurfa'dan gelerek ailesiyle tarım alanlarında mevsimlik işçi olarak çalışan, dört yıl önce Devlet Parasız Yatılılık ve Bursluluk Sınavı'nda Isparta Gülkent Anadolu Lisesi'ni kazanan ve Yabancı Dil Sınavı'nda da (YDS) Isparta il ikincisi ve Türkiye 214'üncüsü olan Gülizar Çulcu, Gazi Üniversitesi Eğitim Fakültesi İngilizce Edebiyatı Bölümü'nde öğrenimini sürdürüyor.

Çulcu, yaptığı açıklamada, kendisi gibi zoru başaran eğitimli insanlar yetiştirmek istediğini söyledi. Daha önce eğitim gördüğü Gülkent Anadolu Lisesi'nden tam destek aldığını, hatta okul idarecilerinin üniversite eğitimini bile destekleme yönünde taleplerinin olduğunu ifade eden Gülizar Çulcu, yöresinde de kendisine sahip çıkıldığını bildirdi.

 

Kastamonu'da bilgisayar korsanlarına operasyon

Kastamonu'da, internette kandırdıkları kişilerin banka hesap numaralarını ele geçirdiği ve hesaplarındaki paraları çekerek haksız kazanç elde ettiği iddia edilen 5 kişiden 4'ü tutuklandı. Kastamonu Emniyet Müdürlüğü'nden yapılan yazılı açıklamada, Kastamonu Cumhuriyet Başsavcılığı'nın talimatıyla yapılan çalışmalar sonucu, kentte yaşayan A.Y'nin bankadaki hesabına Denizli, İstanbul ve Aydın'da yaşayan bazı kişilerin banka hesaplarından bilgileri dışında havale yapıldığının tespit edildiği belirtildi.


Kayıp kızını arıyor

Bursa'nın Mustafakemalpaşa ilçesinde kızı kaybolan kişi polise başvurdu. Polis merkezine başvuran Mehmet G. (51), kızı M.G'nin (18) 3 gün önce Cumhuriyet Mahallesi Sarı Sokak'taki evlerinden çıktığını ve geri dönmediğini bildirdi. Mehmet G'nin başvurusu üzerine olayla ilgili soruşturma başlatıldı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler