Domuz gribi yeşil sahalarda

Fransa 1. Ligi'nde domuz gribi paniği yaşanıyor... Paris Saint Germain takımındaki 3 oyuncunun domuz gribine yakalanması sebebiyle ekibin Marsilya ile oynayacağı lig maçı maçı iptal edildi.

Yayınlanma: 26.10.2009 - 09:24
Abone Ol google-news

Dünyada ve Türkiye'de de hızlı yayılan domuz gribine, Fransız temsilcisi PSG'nin 3 önemli oyuncusu yakalandı.

Giuly, Sakho ve Clement'in bu hastalığa yakalandıkları ve tüm takımın önümüzdeki 72 saat boyunca gözlem altında tutulacağı öğrenildi. 3 takım arkadaşı domuz gribine yakalanan Mevlüt Erdinç de sağlık kontrolünden geçecek.

Hürriyet'in haberine göre; Fransa Futbol Federasyonu 'hastalığa yakalananların 72 saat karantina altında tutulması' ve 'virüsün rakip takım oyuncularıyla tribünlere yayılmaması' gerekçeleriyle maçı ileri bir tarihe ertelediğini açıkladı.

 

Takım yöneticileri federasyonu suçluyor

Fransa Birinci Futbol Ligi'nin iki ezeli rakibi Paris Saint Germain (PSG) ve Marsilya futbol takımları arasında dün gece oynanması gereken maçın domuz gribi tehdidi yüzünden ertelenmesi, kamuoyunda geniş yankı uyandırdı.

Fransız basını, maçın ertelenmesine geniş yer verirken, erteleme sonucu iki takım taraftarlarının kent içinde çıkarttıkları olayları da ayrıntılı bir şekilde okuyucularına duyurdu.
Marsilya'da olayların çıktığı bölgelerin belediye başkanları, maçın ertelenmesine sert tepki gösterirken, Marsilya Futbol Takımı'nın yöneticileri de maçın iptal edilmesini ''skandal'' olarak yorumladı.

PSG takımı yöneticileri de çok sayıda taraftarın Paris'ten geldiğini hatırlatarak, maçtan çok kısa bir süre önce açıklanan iptal kararını sert bir biçimde eleştirdi. Spor Bakanı Rama Yade, kamu sağlığının korunması için iptal kararının gerekli olduğunu savundu.

Futbol Federasyon Başkanı Frederic Thiriez, kamu sağlığının her şeyin önünde geldiğini belirterek, zorunlu olarak bu tür bir karar almak durumunda kaldıklarını söyledi.


Norveç'te Türk futbolcuda domuz gribi

Norveç 2. ligi takımlarından Ham Kam'da forma giyen Türk futbolcu Adem Güven'de de virüse rastlandığı bildirildi.

 
Taraftarlar arasında çatışma çıktı

Bu gelişmeler üzerine, Marsilya'da Gare Saint Charles çevresinde PSG ve Marsilya taraftarları arasında çatışmalar çıktı. Birbirlerine saldıran taraftarları ayırmak pek de kolay oyladı. Birçok mağaza tahrip edilerek, yağmalandı . PSG taraftarlarından biri otomobil altında kalarak ölürken çok sayıda taraftar tutuklandı.

 
Domuz gribi yeşil sahalarda

Ekim ayı başında TFF 3. Lig 2. kademe ekibi Keçiörenspor'da 11 futbolcu domuz gribi teşhisiyle gözetim altına alınıp 4 futbolcu ise şüpheli durumları nedeniyle ilaç tedavisi görmeye başlamıştı. Keçiörenspor'un maçları 2 haftalığına ertelenmişti.

Milli takımımız da Belçika ve Ermenistan'la oynayacağı 2010 Dünya Kupası eleme grubundaki son karşılaşmalar öncesi domuz gribi tehdidi yaşamıştı. Maçın oynanacağı Belçika'da 45 kişinin domuz gribi nedeniyle sağlık kontrolüne alındığı ve 2 kişinin de ağır hasta olduğu haberi sonrası Hollanda'da kamp yapan milliler büyük önlem almıştı. Ay-yıldızlı takımın kaldığı otele Türk taraftarlar da dahil kimsenin alınmaması talimatı verilip antrenmaların da taraftarlara kapatılması gündeme alınmıştı. Milli takım kafilesine kimseyle tokalaşmayıp öpüşmemesi konusunda da gerekli uyarılar yapılmıştı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler